Kockar - Dodik traži zaštitu vitalnog interesa! Opozicija: Dodik u opasnost dovodi Republiku Srpsku! (Video)

Kockar - Dodik traži zaštitu vitalnog interesa! Opozicija: Dodik u opasnost dovodi Republiku Srpsku! (Video)

Milorad Dodik traži posebnu sjednicu Narodne skupštine na kojoj bi poslanici raspravljali o njegovom zahtjevu za izglasavanjem zaštite vitalnog entitetskog interesa. Dodik to traži jer je preglasan na sjednici Predsjedništva BiH kada je on bio protiv davanja agremana novom njemačkom ambasadoru, za razliku od druga dva člana Predsjedništva.

Milorad Dodik je juče rekao da će tražiti sjednicu NSRS. On je bio protiv davanja agremana novom ambasadoru Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Dodik je rekao da je svjestan situacije sa Njemačkom ali da Republika Srpska ne smije dozvoliti da bude ugrožen njen i interes srpskog naroda.

Milorad Dodik tvrdi da on nije protiv njemačke države već protiv njemačke politike u Bosni i Hercegovini. Komentarisao je i dolazak novih njemačkih vojnika u BiH.

„Mene pitaju, predsjedniče kakvi su ovo njemački vojnici u BiH, da li je to neka misija a ja im kažem da je hladno u Njemačkoj pa da su došli da se ovdje zgriju“, rekao je Milorad Dodik

Zanimljivo, Dodik je krizu sa imenovanjem novog njemačkog ambasadora u Bosni i Hercegovini, slučajno ili ne, napravio dvdesetak dana prije održavanja opštih izbora u zemlji. Sjednica NSRS bi vjerovatno bila zakazana nekoliko dana pred izbore.

Opozicija u Republici Srpskoj, Dodikovo ponašanje, u vezi sa odbijanjem davanja agremana njemačkom ambasadoru i najavom sazivanja posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, nazvala je opasnim i štetnim po interese Republike Srpske.

„Kada priča o Njemačkoj bilo bi korektno od Dodika da obavijesti javnost koliko se desetina a možda i stotina hiljada građana Republike Srpske iselilo u nju za 16 godina njegove vlasti. Iako je dao milione na predstavništvo RS u Njemačkoj mi čak ni taj tako banalan podatak nemamo“, saopštili su iz PDP-a.

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović rekla je da je sazivanje posebne sjednice zbog nedavanja agremana njemačkom ambasadoru stvar principa i da na toj sjednici treba da budu prodiskutovana važna pitanja.

 

Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter