Kod Rogatice pronađeno tijelo mladića (30) koji je nestao nakon izlaska iz policijske stanice Foča (Foto)


Kod Rogatice pronađeno tijelo mladića (30) koji je nestao nakon izlaska iz policijske stanice Foča (Foto)

Prema informacijama koje smo upravo dobili, potvrđeno je da je u mjestu Ljučevo kod Rogatice pronađeno tijelo tridesetogodišnjeg Drage Tanaskovića iz Čajniča, čiji je nestanak prijavlјen 28. marta.

Tijelo je identifikovao stric nestalog Tanaskovića.

Uviđaj je izvršio tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a sutra će u Foči biti izvršena obdukcija tijela.

Tanasković je bio pripadnik Četvrte pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, a poslјednji put je viđen 26. marta uveče na putnom pravcu Foča-Ustikolina.

Izvor: rtvbn.com

POTVRDIO STRIC - U Drinskom jezeru pronađeno tijelo nestalog pripadnika Oružanih snaga BiH Drage Tanaskovića

Ne vjeruje da je Drago izvršio samoubistvo

Tijelo Drage Tanaskovića, pripadnika Oružanih snaga BiH pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači, potvrdio je za portal Avaza Dragin stric Radoš Tanasković.

- Ja sam dole na licu mjesta ne da policija da priđem dok tužilac ne dođe. Pretpostavlja se da jeste on. Danas oko 12 sati me zvao jedan prtijatelj, ima splav, Kaze mi: “Pronašli su ti bratića". Ja došao ne daju da priđem, kažu nedaju tužioci- kazao je za portal “Avaza” Radoš Tanasković.

Dragu Tanaskovića policija uhapsila 25. marta u Bileći zbog navodnog pokušaja iznude. Doveden Policijsku stanicu Foča odakle je pušten 26. marta u 21:05 sati.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Ne vjeruje da je Drago izvršio samoubistvo

Rade Tanasković kazao je da ne vjeruje da je Drago izvršio samoubistvo.

- Moram ja ovo da rasvijetlim nema veze šta god , ovo je strašno i nešto s vrha države nije uredu. Mislim da je ubijen 99 posto, 0,1 posto da nije. On nije imao nikakvapg razloga da se ubije. Sad su ogradili, kakve koristi sad. Kad su pod mostom našli prve dokaze i opuške trebali su odmah da izađu i ograde i da se pozovu stručnjaci i da se u utvrdi da li je on bio tu i skim je bio, da li je još bilo ljudi, možda ga je neko čekao i gurnuo u vodu, voda je jaka i gotovo. Zvao sam psihologe nema šanse da puši 10-15 cigareta, da sejdi , da se vraća  i kupuje cigarete. On da je htio skočiti on bi skočio odmah, to je sekunda. Pritisnuti dijete tako radi pet poruka što je napisalo nekad, kriminalce puštaju, a njega hapse. To je tako brutalno bilo, 10-15 inspektoira je bilo – kaže ogorčeno Radoš Tanasković.

Foto naslovna: Facebook
Izvor: Avaz/depo.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter