Kojiću ponovo kaplje iz Budžeta RS - Brčko Gas – tenderi 2:1 - Cvijanovićeva voli šoping kod Kojića

Kojiću ponovo kaplje iz Budžeta RS - Brčko Gas – tenderi 2:1 - Cvijanovićeva voli šoping kod Kojića

Ono što sateliti ne mogu, s lakoćom odrade vozači u Službi predsjednika RS. Oni, sudeći po tenderu, godišnje obiđu planetu Zemlju, čiji je obim 40.075 kilometara. Automobile za put oko svijeta priprema "Brčko gas“ SNSD-ovog Đorđa Kojića, a održavanje 20 automobila građani mu plaćaju 90.500 KM.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u javnosti sve manje priča, kao da joj je uskraćena apsolutna sloboda. Međutim, apsolutno ozbiljno je shvatila stranački zadatak da stranačkim kolegama dijeli novac iz javne kase.

Stoga, zahvaljujući takvoj slobodi Đorđa Kojić, vlasnik „Brčko gasa“ i jedan od osnivača vladajućeg SNSD-a, može mirno da spava. Iz budžeta RS ponovo mu kaplju desetine hiljada maraka, jer mu je Cvijanovićeva ponovo povjerila održavanje voznog parka. 20 automobila - 90.500 KM!

Od tri ponuđena lota, Kojić je dobio dva. Za vozila van garantnog roka cijenu je snizio za oko 3.000 KM i dobio posao vrijedan 55.379 KM, dok je za ona u garantnom roku cijenu snizio za tek oko 800 KM od predviđene pa dobio ugovor od 35.115 KM.

Kako je Žurnal već pisao, u prvom lotu bili su „Audi A8L“ proizveden 2011. godine, četiri „VW Golfa TDI“ (jedan iz 2005. i tri iz 2012. godine), pet vozila marke „VW Passat“ (jedan iz 2011, dva iz 2012. i dva iz 2015. godine) i tri „VW Polo“ iz 2012. godine. U drugom - jedan „Audi A8L“, „Audi A6“, četiri „VW Passata“ i „VW Golf“, svi proizvedeni prošle i ove godine.

Kao što to obično biva, „Brčko gas“ bio je jedini ponuđač!

Kako predsjednička služba na raspolaganju ima i „Mercedesa“ iz 2010. godine, samo njegovo održavanje koštaće 14.613 KM. Ovaj automobil povjeren je banjalučkoj Autokući „Jajčević“, jedinom ponuđaču za treći lot.

VOZAČI PREDSJEDNICE GODIŠNJE OBIĐU PLANETU

Informacija iz rubrike „vjerovali ili ne“ je da svako od ovih vozila, prema tendersakoj dokumentaciji, godišnje prelazi između 20.000 i 60.000, najčešće 40.000 kilometara. Malo je satelita u svemiru koji to mogu.

Ono što sateliti ne mogu, s lakoćom odrade vozači u Službi predsjednika RS. Oni, sudeći po tenderu, godišnje obiđu planetu Zemlju, čiji je obim 40.075 kilometara.

Da bi za put oko svijeta svaki od njih u svakom momentu bio spreman za pokret, pobrinuo se, očekivano, „Nestro petrol“. Takođe, po principu „jedna primljena – jedna prihvatljiiva ponuda“ odabran je za snabdijevanje gorivom, što se iz javne kase plaća oko 200.000 KM.

CVIJANOVIĆEVA VOLI ŠOPING KOD KOJIĆA

Apsolutno slobodna teritorija u boljem dijelu Bosne i Hercegovine, sudeći po prosječnoj kilometraži vozila, obilazi se svakodnevno. Da bi se sve stiglo, brzina mora da se kupi. Nudi je, ko drugi do Đorđa Kojić!

Njemu je 29. marta stigao nalog da pred kapije Palate RS dopremi pet limuzina vrijednih ukupno 650.032 KM.

Omiljeni SNSD-ov auto-diler cijenu je spustio za čitavih 5.168 KM, ali i ispoštovao želje kabineta u pogledu komfora i bezbjednosti. Pod stavkom „obavezna oprema“ bilo je grijаnje prednjih i zаdnjih sjedištа, ambijentаlnа svjetlа u unutrаšnjosti vozilа, elektroаsistenciju prilikom zаtvаrаnjа vrаtа, putni računar i automаtski trozonski klimа uređаj sа dodаtnim kontrolаmа zа klimu nаzаd. Jedno od vozila moralo je da bude minimalne dužine od 5,3 metara.

Cvijanovićeva, srećom, svakodnevno još ne koristi avione, jer bi „Brčko gas“ u tom slučaju morao da razmisli i o avio-mehaničarima.

Ali, vratimo se u realnost. Apsolutno slobodna teritorija samo u 35 emisija obveznica, za krpljenje budžetskih rupa, zadužena je 1,38 milijardi KM.

Za 7. oktobar najavljena je sedma ovogodišnja prodaja, a planirani iznos emisije je 30 miliona KM. Rok dospijeća deset godina…

Piše: Žana Gauk

Izvor: zurnal.info

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks