Kraj takmičenja za srpskog tenisera: Cicipas zaustavio Đokovića u Šangaju

Kraj takmičenja za srpskog tenisera: Cicipas zaustavio Đokovića u Šangaju

Sjajan meč u Šangaju! Stefanos Cicipas je zaustavio Novaka Đokovića na azijskoj turneji. Grk je slavio nakon velikog preokreta 2:1, po setovima je bilo 3:6, 7:5 i 6:3 i tako je srušio dosadašnjeg šampiona Šangaja.

Cicipas je odigrao sjajno, posebno završnicu drugog i treći set, u kojima je nalazio rješenja za igru srpskog tenisera.

Novak Đoković je sjajno otvorio četvrtfinale. Odličnom igrom u polju, te riternom srpski teniser je uspio da dođe do 3:0, a zatim je bio siguran na svoj servis za 4:1. U ovom periodu forhend je sjajno služio najboljeg tenisera svijeta.

Kako je meč odmicao, Cicipas je bio sve bolji i pružao je sve snažniji otpor. Grk je uspio da u sedmom gemu dođe i do brejk lopte i šanse da se vrati u meč. Novak je u tim trenucima popravio servis i sačuvao je gem za 5:2. Nakon toga teniseri su bili sigurni na servis, pa je Novak dobio prvi set sa 6:3.

U drugom setu teniseri su diktirali sjajan ritam na svoj servis. Prvi je zaprijetio Đoković u petom setu kada je nakon 0:40 uspio da izjednači ali je Cicipas izdržao nalet. Zatim je Grk u narednom gemu odigrao odlično i došao do dvije brejk lopte. Sjajnim servisom i forhendom Novak je vezao četiri poena i osvojio gem.

Nakon toga nastavila se velika borba u kojoj su oba tenisera pokušavala da naprave brejk. Nekoliko sjajnih poena je bilo na obje strane. U 12 gemu Đoković je napravio dvostruku servis grešku i poklonio je Grku set loptu a zatim je poslao u aut.

Na krilima osvojenog seta Cicipas je u trećem setu”pustio ruku”. Odigrao je zaista nekoliko sjajnih poteza i bio je puno agresivniji od Đokovića. Odlično je riternirao, pa je uspio da napravi brejk i povede 3:1. Grk je bio siguran na svoj servis, odlično je pogađao vinere tako da je na kraju uspio da slavi i nanese težak poraz Đokoviću kojem slijedi pakleni finiš sezone u kojoj brani poene za prvo mjesto.

Rival u polufinalu biće Danil Medvedev.

Piše: Darko Dragičević
Foto naslovna: ATP Masters/Andy Wong
Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks