Krajinović pobedom odveo Srbiju na Dejvis kup

Krajinović pobedom odveo Srbiju na Dejvis kup

Srpski teniser Filip Krajinović savladao je Uzbekistanca Sandžara Fajzijeva sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:0) čime je doneo odlučujući, treći bod Srbiji koji je obezbedio plasman na završnom turniru Dejvis kupa u Madridu.

Krajinović je uspeo da spreči veliki preokret Uzbekistanaca pobedom u odlučujućem meču i tako donese plasman našoj reprezentaciji na završni turnir Dejvis kupa u Madridu.

Veoma neizvestan je bio meč Krajinovića i Fajzijeva koji je trajao tačno dva sata.

Prvi set pripao je domaćem teniseru rezultatom 6:4. Uzbekistanac je zadavao velike probleme Krajinoviću u prvom setu, ali je Krajinović u drugom došao do svoje prepoznatljive borbenosti i igre.

Nakon prednosti od 2:1 za srpskog tenisera u drugom setu, usledila je razmena brejkova, iz koje kao pobednik izlazi Krajinović, koji osvaja drugi set rezultatom 6:3.

Fazlijev je vidno umoran ušao u treći set, u kojem ga je omela i povreda, pa tako nije imao šanse protiv tada već oslobođenog Krajinovića.

Srpski teniser je iz gema u gem mleo protivnika, pa se treći, odlučujući set igrao 29 minuta i pripao je Krajinoviću sa ubedljivih 6:0.

Srbija je nakon prvog dana imala prednost od 2:0, ali su Uzbekistanci danas pobedili oba meča i izjednačili na 2:2, ali je Krajinović uspeo da upiše pobedu u odlučujućem meču i pošalje Srbiju na završni turnir Dejvis kupa koji će se održati u Madridu od 18. do 24. novembra.


Izvor: RTS