Kralj profesionalne košarke - Lebron Džejms godišnje troši 1.500.000 dolara na hranu - Otkrio i šta jede na dan meča

Kralj profesionalne košarke - Lebron Džejms godišnje troši 1.500.000 dolara na hranu - Otkrio i šta jede na dan meča

Lebron Džejms ni u 34. godini ne prestaje da prkosi zubu vremena i čini se da poslije vremena u Majamiju nije bio u boljoj formi.

Vjerovatno i najbolji košarkaš današnjice i dalje igra košarku na vrhuncu i djeluje kao da se to neće promijeniti u skorije vrijeme. Tokom nedavnog razgovora za američke medije Lebron je otkrio da se i danas pridržava savjeta koji mu je prijatelj dao još dok je bio 13-godišnjak – radi jako, igraj i rasteži se.

Uvjeren je da upravo u tome leži razlog zbog čega i dalje njegovo tijelo izgleda kao isklesano i što je u životnoj formi.

Međutim, iza cijele priče leži kompleksa priča. Preko 1.500.000 dolara godišnje Lebron Džejms troši na pravilnu ishranu, zdravu hranu, prirodne proizvode i stručni tim ljudi koji mu priprema kratkoročne i dugoročne planove, kao i same obroke. Poznato je da je Lebron veliki poštovalac pravilne ishrane i da se striktno drži svojih neđeljnih, mjesečnih i godišnjih planova.

“Uvijek sam istrajan u ovom procesu. Oduvijek se hranim ispravno jer želim da mi karijera traje što duže. Ne jedan prženu hranu, ne konzumiram šećere, niti pijem pića s vještačkim zaslađivačima. Prženo ne jedem tokom sezone. Koristim samo prirodne šećere i hranu“, rekao je nedavno Lebron Džejms.

Otkrio je Lebron čak i kako izgleda njegov uobičajeni jelovnik u danu kada igra utakmicu.

“Za doručak jedem omlet od bjelanaca i dimljenog lososa, zajedno sa palačinkama bez glutena i nešto bobica. Za ručak pastu od cijelog zrna žita, lososa i povrće. Neposredno prije utakmice protiv Orlanda pojeo sam i sendvič s kikiriki puterom i džemom. Na poluvremenu sam pojeo kriške jabuka sa sosom od badema. Odmah poslije utakmice dobio sam proteinski šejk. Za večeru jednem pileći parm sa miješanom salatom i onda popijem čašu vina“.

Zanimljivo, Lebron je posljednjih godina uložio veliki novac u privatni vinograd, zbog čega sebe često iz šale zove somelijeom.

“Jako volim vina iz Bordoa. Ima nekoliko vrsta vina koje volim (Screaming Eagle, Quintarelli, Rotschild, Latour). Mogao bih cio dan da pričam o vinima i da vam dam cijelu listu buteljki koje imam kod kuće“.

Šampionski...

 

Izvor: Mozzartsport.com