Krenuo nezaustavljivi -duboki udar- Teške posledice po korumpirane političke elite i njihovu služinčad u BiH


Krenuo nezaustavljivi -duboki udar- Teške posledice po korumpirane političke elite i njihovu služinčad u BiH

Politička kriza u BiH je na vrhuncu. Slijedi njeno brzo, efikasno, nemilosrdno, a ako bude potrebno, i surovo razrješenje. Vjerujem da za suruvošću neće biti potrebe.

Krizu u potpunosti kontroliše Zapad, koji neće imati milosti ni za koga ko se usprotivi smirivanju tenzija u BiH.

Svako ko misli da je na “meniju” samo Režim Milorada Dodika i on lično, vara se. 

On jeste najglasniji politički gubitnik u spuštanju krize ka nuli, a zajedno sa njim sa političke scene će otići brojni koji se smatraju “političkom elitom” druga dva naroda, a, suštinski, su otrovni kao i Dodik.

“Crna Kravata” je multietnička.

Odlaze dvije velike administracije: SAD-a i EU; Bez obzira ko dođe nakon izbora na njihove pozicije, dužnost odlazećih administracija jeste da im pozavršavaju poslove u BiH.

Čini se da je vrlo malo vremena ostalo za to, ali se samo čini; Sasvim je dovoljno vremena, jer se već dugo priprema završavanje poslova, procesi su uveliko u toku, a “kapitalci” su već u mreži.

Duboki udar je krenuo i nezaustavljiv je; Njegove posljedice biće strašne po teško korumpirane političke elite koje su u funkciji organizovanog kriminala. Kao i njihove sluge iz pravosuđa, policije, tajkunskih redova…

Ne postoji način na koji bh. toksične elite mogu spriječiti Duboki udar koji će u potpunosti promijeniti političku scenu u BiH. U oba entiteta.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter