Kriminal! Svjedočenje -GIK Prijedor vreće sa izbornim materijalom krila u svlačionicama i bez video nadzora-


Kriminal! Svjedočenje -GIK Prijedor vreće sa izbornim materijalom krila u svlačionicama i bez video nadzora-

Izborna krađa u Republici Srpskoj poprimila je velike razmjere, a to potvrđuju i svakodnevni dokazi. Jedan takav dokaz je iz Prijedora.

Naime, Gradska izborna komisija u tom gradu, a na čijem je čelu Željko Škondrić udaljila je posmatrača SDS-a prilikom brojanja glasova jer su uočili krađu glasova.

"Gradska izborna komisija, u Prijedoru koristi dvoranu Mladost za centralno izborno mjesto tokom izborne noći. Tu, u dvorani, se predaje kompletan izborni materijal cijelog grada Prijedora nakon završenog brojanja po biračkim odborima, što u gradu Prijedoru čini blizu 140 izbornih mjesta. Vreće se predaju na ulazu dvorane, a kontrolni unos podataka se vrši u glavnoj sali, gdje i posmatrači mogu to sve da prate iz svoje zone", izjavio je Stanislav Lisičanski posmatrač SDS-a u Prijedoru.

Kako kaže, problem je u "međuprostoru" od predaje vreća na samom ulazu u dvoranu, do velike sale, a to je hodnik sa svlačionicama, koji nije pokriven niti sa kamerama, a niti je vidljiv posmatračima iz boks zone.

Intervenisala je policija, kako je kazao, a žalba je upućena i posmatraču iz nevladine organizacije "Pod Lupom", te samom predsjedniku GIK-a, koji ga je udaljio iz dvorane.
 
"Primjetio sam da su u te svlačionice unosili vreće sa glasovima i vršili "popravke" kako mi je i odgovorio jedan od ljudi kad sam ih pitao sta to radite?  - "Mi to samo malo popravljamo", dodao je Lisičanski.

Cijeli slučaj prijavljen je policiji. Ostaje da se vidi hoće li pravosudne institucije ostati gluve i nijeme na izborne malverzacije u Republikci Srpskoj.


 
Foto: BN
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter