Kritičari hvale Baretov album: Poslušajte novu pjesmu (Video)


Kritičari hvale Baretov album: Poslušajte novu pjesmu (Video)

Kontroverzni hrvatski roker Goran Bare i njegova grupa Majke, nakon novog albuma, objavili su i spot za pjesmu “Ljubav krvari”. U pitanju je uživo izvođenje ove numere snimljeno u slovenački studiju RSL.

“Ljubav krvari” je pjesma koja otvara upravo objavljeni, najnoviji studijski album Bareta i Majki, koji je izdat pod etiketom Croatia Recordsa. Sve pjesme sa novog izdanja snimljene su i miksovane u studiju RSL pod producentskom palicom Marija Rašića.

“Nuspojave” su kritičari dočekali hvalospjevima.

Sedam godina nakon prošlog albuma “Teške boje”, novo izdanje donosi sedam pjesama, odnosno 40 minuta materijala za što je Bare ranije “Vijestima” kazao da smatra za sasvim dovoljno.

“Ne moram da imam deset pjesama na albumu ili 100 minuta materijala – ljudi pretjeruju. Rokenrol nije takva muzika”, smatra frontmen.

On je istakao i da je novi materijal potpuno drugačiji od svega što je do sada radio, ali opet žestok i karakterističan za njega. Kritičari se slažu, pa je tako Aleksandar Dragaš za “Jutarnji list” napisao da “Nuspojave” iskaču iz svega što je hrvatska rok zvijezda ikada objavila, a mnogi ga već smatraju kandidatom za album godine.

Zlatko Gal je za “Slobodnu Dalmaciju” napisao da su “Nuspojave” sjajan album, ali da zbog nedostatka hitova kao što su “Teške boje” vjerovatno neće zaživjeti na radiju. “Ovo je album za slušanje i uživanje”, dodaje on.

Baretu i družini nedostatak radijske promocije očigledno neće smetati, jer o tome izgleda nisu ni razmišljali.

“‘Ljubav krvari’, koja traje nekih devet minuta, je odlična pjesma i briga me koliko traje, ja sam odlučio da će biti singl. Ko hoće neka je pušta, ko neće – ne mora. Ona je izvrsna i nosi, nije dosadna i tih devet prođe kao jedan minut. To nije samo moj stav, već i svih koji su je čuli“, izjavio je roker. 
 

VIDEO:


Izvor: Vijesti