Krivična prijava protiv Gašanovića za štetu od 1,2 miliona KM

Krivična prijava protiv Gašanovića za štetu od 1,2 miliona KM

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv načelnika opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića i drugih lica zbog sumnje da su oštetili tu opštinu za 1,2 miliona KM.

Iz MUP-a je saopšteno da postoji osnova sumnje da su lica B.G, načelnik opštine Istočni Stari Grad iz te opštine i M.K, savjetnik načelnika opštine Istočni Stari Grad sa Pala počinili krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“;

Izvještaj je podnesen i protiv lica D.Š, ovlaštenog sudskog vještaka arhitektonsko-građevinske struke sa Pala zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.

„Krivična djela su izvršili na način da su u periodu 2014-2017. godine, vršeći svoje dužnosti organizovali prodaju ili zamjenu nekretnina (ostalog građevinskog zemljišta) u svojini opštine Istočni Stari Grad, te na taj način pribavili imovinsku korist u iznosu od najmanje 1.260.099 KM a za koji iznos je opština Istočni Stari Grad i oštećena“, naveli su iz MUP-a.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je prošle godine da prodaja zemljišta u vlasništvu te opštine godinama izaziva oštru raspravu između opozicionih i vladajućih odbornika.

Naime, odbornici SNSD-a, koji su u ovoj opštini opozicija, često su optuživali načelnika Boju Gašanovića iz SDS-a da prodaje zemljište Arapima, što je on demantovao.

Prošle godine je je Spska blokirala prodaju zemlje opštine Istočni Stari Grad, odnoso Pravobranilaštvo Republike Srpske dalo je negativno mišljenje na ugovor kojim je Istočni Stari Grad namjeravao da proda zemljište u vlasništvu opštine firmi „Plakalović – promet“, uz obrazloženje da u cijenu nisu uračunati objekti koji se nalaze na zemljštu.

Izvor: capital.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks