-Krkače- najomiljeniji način kretanja u Vladi RS


-Krkače- najomiljeniji način kretanja u Vladi RS

Rusija vs Dodik: Bacanje sa Kruške (drugi dio); “Krkače” najomiljeniji način kretanja u Vladi RS

1. Rusija je godinama bezrezervno podržavala Milorada Dodika i njegov kleptokratsko-klijentelistički i autokratski Režim.

2. Podrška takvoj Individui, kao što je Dodik, obila im se o glavu, jer je njihov štićenik svu njihovu podršku bacio pod noge i nanio im najteži udarac potpisivanjem ANP-a, dokumenta koji BiH sigurno vodi u NATO, čemu su se Kremlj oštro protivio. 

3. Upravo zbog obećanja da neće potpisati ANP-e, Dodik je imao otvorenu podšku Moskve, a omogućeno mu je i nekoliko susreta sa predsjednikom Vladimirom Putinom.

4. Družeći se sa Dodikom, Putin se u dobroj mjeri diskreditovao nakon što ga je Dodik slagao, a Rusija se našla u situaciji da ih njihov provincijski sluga izigra svojim jeftinim šibicarskim trikovima.

5. Ako ćemo pošteno, nisu bolje ni zaslužili, jer su nepodijeljenu podršku davali jako lošoj, podloj, monstruoznoj…, na sve spremnoj Spodobi, koja je sada u ogromnom STRAHU od Rusije, što ni najmanje ne pomaže da se, u mikronu, poprave šete nastale Dodikovom strahovladom i pljačkom entiteta po principu “spržene zemlje”.

6. Rusi su Dodika, zbog potpisivanja ANP-a, brutalno kaznili organizujući mu “Gvozdenu njušku”, akciju (u čijem centru je ukradena Ikona Svetog Nikole iz Luganska) koju su osmilisli i sproveli kako bio ga u potpunosti smrvili i javno mu saopštili da su Oni-Rusi ti koji odlučuju kada će Dodik definitvno i zauvijek završiti na političkoj deponiji.

7. Nakon “Gvozdene njuške”, nastavljeno je Rusko nemilosrdno gaženje Dodika - Federalna služba za veterinu i fitosanitarnu kontrolu Ruske Federacije objavila je informaciju o privremenoj obustavi izvoza kruške sa teritorije Republike Srpske u Rusiju. Odluka je stupila na snagu 25.01.2021. godine.

8. Iz Ruske Federalne službe za veterinu i fitosanitarnu kontrolu navedneo je da se obustavlja uvoz krušaka jer je “u pošiljkama utvrđeno prisustvo karantinski štetnog organizma uzročnika smeđe truleži /Monilinia fructicola /Winter/ Honey/“.

9. Međutim, Rusi su Dodika bacili sa kruške bez milosti, ali još uvijek “u rukavicama”, ne želeći saopštiti javnosti da se zabranjuje uvoz krušaka iz Republike Srpske zato što one uopšte nisu iz Republike Srpske. Da su to saopštili obrukali bi i sebe, a razlozi slijede u nastvaku teksta.

10. Riječ je, prema višestruko potvrđenoj informaciji iz nekoliko različitih izvora,  o reeksportu krušaka sorta “Konferans”, iz Holandije.

11. Drugim riječima, Republika Srpska pokušala je podvaliti Rusiji kruške proizvedene u Holandiji, umjesto u entitetu, što je neviđena drskost i bezobrazluk, ali i neposlovnost, neprofesionalizam i klasična prevara.

12. Ujedno, to pokazuje u kojoj mjeri su vlasti RS prevarantske i djeluju po principu pijačnih nakupaca. 

13. Uvoznici krušaka iz Holandije, koji su ih Rusiji pokušali prodati kao da su iz RS su “Agroimpeks” Gradiška, čiji je vlasnik Nikola Vukelić i Mile Arsenić, vlasnik firme “Bioplod” iz Kozarske Dubice. 

14. Rusija je, upravo zbog podrške Dodiku, trpila ovu prevaru godinama (zato i sada ćute o njoj, ali djeluju), a sve oko reeksporta i prevare su znali Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS, direktor Uprave za zaštitu zdravlja bilja BiH Goran Perković i glavni republički poljoprivredni inspektor Dragan Mataruga, koji su 25.01.2021. godine održali hitan sastanak zbog zabrane uvoza, kako bi prikrili direktno saučesništvo u ovoj nezakonitoj i prljavoj raboti.

15. Budući da su sve oni znali, nema sumnje ni da je Dodik već godinama upoznat sa ovom prevarom.

16. Upravo zbog toga na pomenuti sastanak nisu došli “predstavnici Ambasade Ruske Federacije u BiH, koji su zbog novonastalih okolnosti otkazali svoje prisustvo”, što je novi težak Ruski diplomatski šamar Dodiku. Od kojeg je i u panici i u "manici"!

17. Da podsjetim i da je Pašalić trenutno prvi Dodikov favorit za novog premijera, a njegova sramna uloga u varanju Rusije pokazuje da je Dodik dobro izabrao novog prevaranta.

18. Zbog ovog postupka šteta je ogromna, kako politilčka, tako i finanasijska (cca četiri miliona KM za proizvođače krušaka), jer su i entitet i svi ostali uzgajivači krušaka ostali “na suvom”.

19. “Na suvom” su i brojni službenici izvršne vlasti entiteta, jer dva lifta u zgradi Vlade RS, (koja ima 17 spratova), ne rade od još od 29.12.2020. godine. Vlada RS nema novca da ih popravi.

20. Radi samo lift namije njen za “VIP osobe”, ali službenicima ne dozvoljavaju da voze njim. Osim što su ujutro, kada počinje radni dan, ogromne gužve po stepeništima, mnogi su bijesni što im je uvedena ovakva vrsta jutarnjeg razgibavanja. Ali i što iznemogle kolege moraju nositi "krkače", kako bi stigli na posao. Jedan lift koji radi u zgradi od 17 spratova zaista je žalosno; Međutim, svaka loša stvar ima i jednu dobru - kada ni taj lift ne bi radio, Radovan Kilavi Višković morao bi Dodika ”krkače” nositi do njegove kancelarije. Navikao je Višković i na gora poniženja, a ionako je u Vladi RS sve na “krkače”!

Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks