Krvavi napad na Kosovu: Pucnjava na autobus, najmanje četiri osobe poginule, među njima ima i djece (Uznemirujući video)


Krvavi napad na Kosovu: Pucnjava na autobus, najmanje četiri osobe poginule, među njima ima i djece (Uznemirujući video)

U blizini Glođana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a prema poslednjim informacijama četvoro ljudi je poginulo, a troje se nalazi u bolnicama u Peći i u Dečanima.

Najmanje četiri osobe su poginule, a dvije povrijeđene u pucnjavi na autobus s učenicima u selu Glođane kod Dečana, prenose kosovski mediji.

Prema saznanjima Kohe, na licu mjesta su preminuli vozač i kondukter autobusa, kao i dvije mlađe osobe, 2003. i 2004. godište. Nezvanično, jedan od njih je sedamnaestogodišnji dječak.

 

Bolnica u Peći je potvrdila  da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povrijeđenih nije poznat, a prema nekim izvorima dvije osobe su u kritičnom stanju.

Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.

Autobus je saobraćao od Dečana do Glođana, a do pucnjave je došlo oko 19 časova.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe.

"Oko 19.45 dežurni ljekar je izašao na lice mjesta gdje je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povrijeđenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija“, rekao je Beriša za T7.

Video: Prishtina Tirana Tetova Lajm/youtube.com
Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter