Kuća teška 400 tona prevezena rijekom (Video)

Kuća teška 400 tona prevezena rijekom (Video)

Kuća teška 400 tona prevezena je rijekom Tred Ejvon od grada Iston do Kvinstauna u američkoj saveznoj državi Merilend, prenose američki mediji.
Kuća stara 255 godina prešla je put od 80 kilometara na splavu privezanom za šleper, a selidba je koštala milion dolara.

Istorijska kuća “Galovje haus” nalazila se u Istonu od kada je sagrađena 1764. godine za tada novopečeni bračni par Vilijama i Henrijetu Mariju Nikols, prenosi Foks Baltimor.

– Godinama prazna i zanemarena, suočena sa širenjem predgrađa, istorijska kuća “Galovej” imala je sumornu budućnost – navodi se na sajtu EastonHouseMove.com, posvećenom ovoj neobičnoj selidbi.
Dodaje se da je odlučeno da taj nevjerovatni dio američke istorije i arhitekture bude u cjelini podignut, prevezen desetak kilometra do rijeke na platformi na točkovima, a zatim riječnim putem 80 kilometara do Kvinstauna, gdje će biti renoviran u originalno džordžijansko remek djelo koje se nekada sa ponosom zvalo “Galovej”.

Američki mediji prenose da je kuću kupio izvjesni Kristijan Nili, koji je i isplanirao komplikovanu selidbu.

Video možete pogledati na linkuhttps://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/neverovatan-poduhvat-ovako-izgleda-preseljenje-kuce-od-400-tona-video/e1fzp9c?utm_source=blic_naslovna_sidebar&utm_medium=sidebar_najnovije_info

Izvor: Blic

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks