-Kup Dervente u LA plesovima 2019.- Prva plesna čarolija u ovom mjestu

-Kup Dervente u LA plesovima 2019.- Prva plesna čarolija u ovom mjestu

Proteklog vikenda je u SKC Derventa održano veoma kvalitetno takmičenje u modernim i sportskim plesovima pod nazivom “Kup Dervente u LA plesovima 2019.”. 

Prepuno gledalište je uživalo u vještinama nešto više od 480 takmičara, iz 14 plesnih klubova Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske. 

Prekrasni subotnji dan okupan suncem i blještavilom plesnih kostima, prepun dječije radosti i osmijeha, ponudio je dervenćanima izuzetno kvalitetan plesni program i pokazao im zašto je ples najljepši i najatraktivniji dvoranski sport. 

Gosti iz Hrvatske, takmičari plesnih klubova “Lambada” iz Splita i “Petrinia” iz Petrinje, kao i takmičari iz bosanskohercegovačkih klubova: “Astorija” Sarajevo, “Flamenco” i “Sandoval” Tuzla, “Shadows” i “No hate just dance SRK” Zenica, “Stage” Doboj, “101” Bijeljina, “Mambo” Brčko, “Enigma” Cazin, “Hypnotic” Bosanska Krupa i “Princess” Šamac, su koristili svaki slobodni trenutak u toku takmičenja da razgledaju Derventu i da se fotografišu na svim mogućim i nemogućim mjestima. 

“Kup Dervente u LA plesovima 2019.” je organizovao Plesni klub “Ritam” iz Srpca pod okriljem Saveza sportsko plesnih klubova BiH, uz generalno pokroviteljstvo načelnika opštine Derventa Milorada Simića, čiji je subotnji gost šeik Talib iz Ujedinjenih arapskih emirata svečano otvorio takmičenje.

Načelnik Dervente i generalni pokrovitelj Kupa Milorad Simić, poželio je dobrodošlicu svim takmičarima i pozvao ih “da narednih godina dođu u još većem broju, da se takmičenje razvija kao što se razvija i Derventa, koja će uskoro postati i grad,” nada se načelnik Simić.

Šeik Talib iz Ujedinjenih arapskih emirata koji je svečano otvorio takmičenje je izrazio ličnu želju svom domaćinu da prisustvuje takmičenju a takmičarima je oduševljeno poželio puno uspjeha, da nastave vrijedno da treniraju, te izrazio mišljenje “da su djeca naša najveća vrijednost i bogatstvo.”

Predsjednik Saveza sportsko plesnih klubova BiH i predsjednik Plesnog kluba “Ritam” iz Srpca, Branko Savanović, u izjavi za Infomedia Balkan je “izrazio zadovoljstvo kvalitetom takmičenja, prijateljskom ali i takmičarskom atmosferom među učesnicima.” Savanović je skrenuo pažnju na to “da Savez sportsko plesnih klubova BiH obraća posebnu pažnju na mlađe trenerske i sudijske kadrove, njihovu edukaciju i razvoj,” što će, nada se, “u konačnici i vrlo brzo donijeti boljitak za sve članove i članice Saveza.”

Nakon deset sati plesnog takmičenja i predstavljanja onog najvrijednijeg čime raspolaže Savez sportsko plesnih klubova BiH sa svojim gostima “Kup Dervente u LA plesovima 2019.” je priveden kraju. Završila se još jedna plesna bajka, ovaj put u Derventi, a takmičari su se raspršili svako prema svom gradu, jezdeći kroz prijatnu miholjsku noć.  

Foto naslovna: infomediabalkan.com
Izvor: infomediabalkan.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks