Masovni protesti su jedino rješenje u borbi protiv korupcije

Masovni protesti su jedino rješenje u borbi protiv korupcije

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su novi i još masovniji protesti građana protiv čelnih ljudi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) ostali jedini način borbe protiv kriminala i korupcije u toj instituciji.

Komentarišući za Insajder odluku Disciplinske komisije VSTS-a da odbaci disciplinsku prijavu protiv Milana Tegeltije, Mektić kaže da je to bilo i očekivano od onih koji se, prema njegovim riječima, sa predsjednikom VSTS-a nalaze u istom "kriminalnom kolu".

- Šta drugo očekivati od tijela u kojem sjedi Ružica Jukić? Jasno je da od institucionalnog kažnjavanja Tegeltije i svih ostalih koji su umiješani u korupciju nema ništa. To je sve ista ekipa i bilo je besmisleno od njih očekivati da rade jedni protiv drugih. Već dugo tvrdim da su masovni građanski protesti jedini preostali način borbe protiv kriminalne hobotnice koja kontroliše rad pravosuđa - kaže Mektić.

On dodaje i to da još nije određen termin održavanja novog protesta, ali da će do toga, kako poručuje, sigurno brzo doći.

- Novi protesti će biti još organizovaniji i masovniji nego oni što su bili održani prošle sedmice - poručuje Mektić.


Izvor: insajder.in