Medvedev pokazao šokantnu mapu Ukraine! Otkrio dokle Rusija planira da ide - Bez pregovora (Foto/Video)


Medvedev pokazao šokantnu mapu Ukraine! Otkrio dokle Rusija planira da ide - Bez pregovora (Foto/Video)

Dmitrij Medvedev, nekadašnji ruski predsednik, rekao je da je Ukrajina deo Rusije i isključio mirovne pregovore s aktuelnim ukrajinskim vlastima.

Medvedev, koji je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, naglasio je i da će Rusija nastaviti sa takozvanom specijalnom vojnom operacijom sve dok druga strana ne kapitulira i dodao da će se "istorijski delovi Rusije" vratiti kući.

Predavanje je održao ispred mape Ukrajine koja prikazuje tu zemlju kao krnju teritoriju uz Poljsku i sa Rusijom koja u potpunosti kontroliše istok i jug zemlje, ali i kompletnu obalu Crnog mora.

Na mapi se vidi i da su delovi Ukrajine pripojeni Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

- Jedan od bivših ukrajinskih vođa je u nekom trenutku rekao da Ukrajina nije Rusija. Taj koncept mora zauvek nestati. Ukrajina je definitivno Rusija - rekao je Medvedev na predavanju "Geografske i strateške granice".

Isključio je mogućnost mirovnih pregovora s aktuelnim ukrajinskim vodstvom na čelu s predsednikom Volodimirom Zelenskim i poručio da će svaka buduća ukrajinska vlada, ako bude htela da pregovarati, morati da prepozna "novu realnost" na terenu.

- Teritorije na obe obale Dnjepra deo su ruskih strateških i istorijskih granica. Zato su svi pokušaji da se nasilno promene i da se žive odseku osuđeni na propast - ​​dodao je Medvedev.

Komentarišući odnose Istoka i Zapada, Medvedev, koji optužuje američke specijalne snage i vojne savetnike da vode rat protiv Rusije, rekao je da su odnosi Moskve i Vašingtona gori nego tokom Kubanske krize 1962. godine.

Preneo: Z. Ko
Foto naslovna: Printscreen/Twitter
Video: X (twitter.com)
Izvor: index.hr/kurir.rs

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter