Mektić: Možda je paljenje auta poruka i meni

Mektić: Možda je paljenje auta poruka i meni

Godinama govorim o mafiji u ovoj državi i korupciji i to sigurno nekome smeta, kaže bivši ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

- Ne bojim se, ali ne mogu isključiti da nešto takvo naprave i meni – kazao je za Faktor dojučerašnji ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u komentaru na sinoćnji incident u Bijeljini u kojem je zapaljen automobil "renault" njegovog bivšeg savjetnika Andrije Kulića.

Mektić, sada poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, naglasio je kako je preduzeo sve za svoju bezbjednost.

- Moguće je da je ovo šira poruka kriminalnih grupa, pa i lično meni. Godinama govorim o mafiji u ovoj državi i korupciji i to sigurno nekome smeta. Sprega mafije i politike je očigledna. Praktično, mafija je partner vlasti. 

Svako ko se drzne da priča o korupciji postaje njihov neprijatelj. Ovo je mafijaška država, a najveći problem predstavlja neefikasno kriminilizovano tužilaštvo.

Nažalost, građani Bosne i Hercegovine prepušteni su sami sebi. Samoodbrana je jedini način da se koliko toliko zaštitimo – istakao je Mektić.

Izvor: faktor.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks