Mićić tvrdi da nije nadležan za šljunak - A, kamioni i dalje rade (Video)

Mićić tvrdi da nije nadležan za šljunak - A, kamioni i dalje rade (Video)

"Opasno je mijenjati tok rijeke Drine nelegalnim otvaranjem šljunkara, jer u slučaju velikih padavina i poplava to može izazvati katastrofu, ne samo za naše naselje nego i za Semberiju, a sve zbog nečijih interesa, poručuju mještani Amajlija i dodaju da se u ovom slučaju radi o interesu Mića Mićića i njegovog potkupljivanja glasača.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je juče od strane mještana sela Amajlije prozvan da učestvuje u kriminalnim radnjama ilegalnog odvoza šljunka s lijeve obale Drine zbog predizborne kampanje, danas se oglasio saopštenjem u kome tvrdi da taj dio zemljišta oko Drine pripada Srbiji i da on nije odgovoran za te radove!?

U Mićićevom saopštenju se kaže: “Lokalna uprava nema nikakvu nadležnost nad eksploatacijom šljunka ni na teritoriji grada, a pogotovo ne na teritoriji druge države, i samim tim nije odgovorna za radove u koritu rijeke Drine”.

“To je tačno”, tvrdi i naš sagovornik: “Ja sam kontaktirao i predsjednika Mjesne zajednice Prnjavor (Srbija). Ovo je privatno vlasništvo Zemljoradničke zadruge Prnjavor. Ovo je čist vid kriminala kako se pripremaju za izbore”, kaže Zoran Tomić, mještanin vikend naselja u Amajlijama.

Dakle, da stvar bude još gora, tačno je da Mićić nije nadležan i to mu je odličan izgovor, ali se postavlja pitanje zašto se taj isti šljunak koristi upravo u njegovim političkim kampanjama i da li to znači da se taj šljunak nelegalno koristi ili bolje rečeno narodnim jezikom, krade!? “Ne znam šta da vam kažem, to je neviđen kriminal… Šljunkaru planiraju da vade šljunak. Ovo je juče napravljeno, izbetonirano sve”, kategoričan je mještanin Zoran Tomić.

Sve je izbetonirano, sve je spremno za izbore, ali gle čuda, nije u njihovoj nadležnosti?! “Znači, ovo je čist kriminal… ovo je sve ovdje privatni posjed, ovo je vlasništvo druge države. Ovo je vlasništvo Srbije. I kada smo se obraćali za pomoć, to im je bila izreka: “Nismo nadležni, nije BiH”, opština, ministarstvo voda... Čija je sada nadležnost?”, pita ogorčeni Zoran Tomić

Nadležnost nije ničija, ni na nebu ni na zemlji, ali kamioni rade, šljunak se odvozi, neko ubire novac po svakom kamionu, tako godinama, od kuće do kuće, hoćes glasati, dobićes kamion, dva ili tri šljunka, mi te nismo zaboravili… i tako od izbora do izbora, za sitnu raju, za glas, za vlast, za budžet! "Opasno je mijenjati tok rijeke Drine nelegalnim otvaranjem šljunkara, jer u slučaju velikih padavina i poplava to može izazvati katastrofu, ne samo za naše naselje nego i za Semberiju, a sve zbog nečijih interesa, poručuju mještani Amajlija i dodaju da se u ovom slučaju radi o interesu Mića Mićića i njegovog potkupljivanja glasača. 


Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks