Milan Trninić pijan automobilom usmrtio ženu u Drvaru

Milan Trninić pijan automobilom usmrtio ženu u Drvaru

Njemu se stavlja na teret teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa

Na mjestu teške saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer oko 14 sati u Drvaru u kojoj je poginula Boba Vukas (48), a njen sedamnaestogodišnji sin teško povrijeđen nalaze se još ostaci stakla, plastike i lima od automobila koji ih je udario dok su šetali u blizini svoje porodične kuće. 

Kako saznajemo, vozač automobila Volkswagen Vento Milan Trninić (41) je bio u alkoholiziranom stanju.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je danas da su od vozača M. T., koji je izazvao saobraćajnu nesreću, izuzeti uzorci krvi i urina koji su poslani na vještačenje da bi se utvrdilo je li vozač automobila bio u alkoholiziranom stanju. Vrdoljak je istakao da je M. T. sproveden u Kantonalno tužilaštvo na daljnje postupanje.

Prema informacijama iz Tužilaštva Livanjskog kantona, Trninić će danas biti saslušan.

- Njemu se stavlja na teret teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, a postupajući tužilac će odlučiti u zakonskom roku o narednim mjerama - rekao je portparol Tužilaštva Livanjskog kantona Danko Rimac. 

On je dodao da se danas radi i obdukcija tijela nastradale.

Kada je riječ o maloljetnom sinu stradale Bobe Vukas koji je jučer hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu „Dr. fra. Mihovil Sučić“ u Livnu, prema prvim, nezvaničnim informacijama, povremeno dolazi svijesti i pita za majku. Kako saznajemo, rodbina mu još nije mogla reći istinu.

Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks