Mirni protesti u više gradova Srbije

Mirni protesti u više gradova Srbije

Reporter RTS-a javlja da se ispred Skupštine Srbije nalazi manja grupa građana. Ne nose zastave, samo nekoliko transparenata. U Beogradu se i večeras, šesto veče zaredom, okupljaju građani na protestu.

Građani se večeras okupljaju i u Nišu, Kruševcu. Čačani okupljanje koriste i za prikupljanje pomoći za bolnicu.

Reporter RTS-a javlja da se ispred Skupštine Srbije nalazi manja grupa građana. Ne nose zastave, samo nekoliko transparenata. Čini se da je na današnjem protestu najmanji broj okupljenih do sada. Tu ima ljudi različitih opredjeljenja.

Osim okupljenih građana i novinarskih ekipa nema velikog broja policajaca. Iza zgrade Parlamenta su policajci na konjima, kordoni i marice. Saobraćaj je blokiran do ugla Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice.

Grupa građana okupila se ispred zgrade Gradske uprave u Čačku gdje je postavila kutiju u koju, kako kažu, sakupljaju pomoć za čačansku bolnicu. I tokom sinoćnjeg protesta prikupljali su pomoć, kada su sakupili nekoliko desetina hiljada dinara. 

Kruševljani koji su se peti dan zaredom odazvali pozivu upućenom preko društvenih mreža, okupili su se u 19.00 časova u centru grada, kod spomenika Kosovskim junacima kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u zemlji.

Okupljenima se obratilo više sugrađana ističući da od vlasti zahtjevaju smjenu svih odgovornih iz policije i BIA koji su dozvolili nerede na ulicama Beograda i koji su primjenili prekomjernu silu nad nenaoružanim, mirnim demonstrantima, punu istinu o događajima u prethodnih nekoliko dana i odgovornost za nerede u zemlji. Incidenata nije bilo.

U Kragujevcu večeras nije bilo okupljanja na platou ispred gradske skupštine, iako je bilo najava.

Izvor: rts.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks