Misterija i prikrivanje važnih tragova oko smrti u Bijeljini: Testament od milion evra otvara sumnje (Foto)


Misterija i prikrivanje važnih tragova oko smrti u Bijeljini: Testament od milion evra otvara sumnje (Foto)

Misterija u Bijeljini: Pred kućom Petra Gajića, koji je komšiji “ostavio” milion KM, pronađeno više od 30 ikona

Više od 30 ikona velike vrijednosti pronađeno je ispred kuće pokojnog Petra Gajića, koji je život izgubio 2020. godine pod još nerasvijetljenim okolnostima u Čađavici, potvrdio je portalu InfoBijeljina bijeljinski advokat Duško Tomić.

Osim ikona, pronađene su i zahvalnice te orden Gajiću od strane nekadašnjeg episkopa zvorničko-tuzlanskog Longina 1976. godine i sveštenika Zorana Mihajlovića iz Čađavice koji je Gajiću dodijelio 2012. godine zahvalnicu za veliki trud i zalaganje za SPC. 

Ikone su pronađene u ponedjeljak, 17. jula, ali nije poznato ko ih je tu ostavio.

“Ikone se nalaze kod mene i nakon rješavanja ovog slučaja biće poklonjene SPC, što je bila Gajićeva želja i to će biti ispoštovano”, izjavio je za naš portal advokat Duško Tomić, koji se sudskim putem bori da se dokaže da je jedini zakonski nasljednik Gajićeve imovine (koja se procjenjuje na oko milion maraka) njegova kćerka, a ne komšija kojem je Gajić testamentom navodno ostavio imovinu, a Gajić preminuo pod čudnim okolnostima sedam dana nakon testamenta.

Tomić je naglasio da će biti zatražena ekshumacija leša Petra Gajića, sahranjenog inkognito bez otvaranja sanduka 2020. godine u Čađavici i bez pregleda mrtvozornika. 

“Lažnim testamentom se svo ogromno imanje prevodi komšiji od 20 godina, a kćerci jedinici, koja se liječi na Neuropsihijatrijskoj klinici u Sokocu ništa”, istakao je Tomić. 

Prema njegovim riječima, Gajićeva kćerka uskoro treba izaći iz bolnice prema stručnom mišljenju nadležnog psihijatra. 

Tomić je napomenuo da je sveštenik odbio da se pojavi na sudu, koji mu je, kao advokatu oštećene kćerke, rekao da je Petar umro zbog požara u kući. 

“Sestrić pokojnika na sudu izjavio je da je ujakova garderoba zapaljena, te da je ubijeđen da je ujak umro nasilnom smrću”, rekao je Tomić za portal InfoBijeljina.

Podsjećamo da je Gajić, navodno, sve ostavio dvadesetogodišnjem komšiji, koji je naveden kao njegov unuk, iako je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu.

Kćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu je, kako je navedeno, ostavio bez ičega. 

Nije joj pripao ni nužni dio, što, po zakonu, imaju pravo i oni kojima ništa nije dato testamentom.

Gajićev brat je saslušan, pošto je sa nećakinjom Milenom, Petrovom kćerkom, policiji podnio prijavu protiv “odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti”.

Gajićev brat je svjedočio, između ostalog, da mrtvozvornik koji je potpisao Petrovu smrt nije ni vidio pokojnika.

Izvor: infobijeljina.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter