Lažni i Predsjednik RS i Visoki prestavnik: Lideri opozicije u Srpskoj tražili da uklonim Dodika - Šmit laže


Lažni i Predsjednik RS i Visoki prestavnik: Lideri opozicije u Srpskoj tražili da uklonim Dodika - Šmit laže

Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH, rekao je da su lideri opozicije u Republici Srpskoj tražili od njega da ukloni predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Šmit je rekao da "ima razumijevanja za opoziciju i da nije lako biti opozicija u Republici Srpskoj".

"Јa bih mogao reći i mjesto i vrijeme kada su mi njihovi lideri, njihovi rukovodioci tražili da maknem Dodika uz primjenu 'bonskih ovlašćenja'. Zbog toga me čak i iznenadilo to da su se neki od njih solidarisali s Dodikom", rekao je Šmit u intervjuu za "Dnevni avaz".

Izvor: nezavisne.com

Miličević: Šmit laže, lideri opozicije nisu tražili da se Dodik ukloni

Foto: SDS/Miličević: Šmit laže, lideri opozicije nisu tražili da se Dodik ukloni

Milan Miličević, predsjednik SDS-a, rekao je da Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne prizanje za visokog predstavnika, laže, pozivajući ga da kaže s kim je on to pričao i šta je pričao.

Komentarišući izjavu Šmita koji je rekao da su lideri opozicije tražili od njega da ukloni Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, Miličević kaže da se sa njim nikad nije sastao niti razgovarao bilo direktno ili indirektno.

"Očigledno je, prosto nevjerovatno, ali izgleda da je istinito da jedan diplomata iz velike svjetske sile kao što je Njemačka, govori neistinu. On laže, jer ako ne laže onda neka kaže s kim je on to pričao i šta je pričao. Ono što znam jeste da nikada nisam imao priliku razgovarati sa njim ni direktno ni indirektno ni telefonom, ali da sam imao priliku rekao bi mu ono što sam javno govorio, a to je da je nelegitiman kao visoki predstavnik, a i sve ostalo vezano za zakone i nametanja", rekao je Miličević za "Nezavisne novine".

On kaže da ako neko, misleći na Šmita, dođe i kaže "lideri opozicije", onda se to podrazumijeva i da je predsjednik SDS-a, istovremeno ponavljajući da on nikakvu komunikaciju nije imao sa njim.

"Druga vrsta razmišljanja je da ako su Dodik i Šmit dogovarali ovaj scenario, očigledno su ga nevješto dogovorili i očigledno jedan drugom nabacuju loptice, a sve na štetu interesa Republike Srpske. I ta opcija mi nije nemoguće", rekao je Miličević ističući da Šmitovu laž koju je rekao medijima smatra diplomatskim skandalom.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da vlast ovu izjavu Šmita iskoristi kako bi dodatno diskreditovali opoziciju, Miličević kaže da ne za koji će biti njihovi putevi, ali da ga to ne interesuje jer zna šta je istina.       

Izvor: nezavisne.com

Borenović: Lažni visoki predstavnik laže

Foto: Ustupljena fotografija/Arhiva/Borenović: Lažni visoki predstavnik laže

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je da Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, laže, te da je očigledno dogovorena neka igra da se diskredituje opozicija.

"Koliko je to podmuklo, dovoljno je vidjeti da se režimski mediji uzimaju te izjave kao bitne, a dolaze od lažnog visokog predstavnika. To je po meni jedna nevjerovatna i bezobrazna neistina", rekao je Borenović, komentarišući izjavu Šmita da su lideri opozicije od njega tražili da smjeni Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske.

Borenović kaže za "Nezavisne novine" da mu sve liči na jednu vrstu podmukle i perfidne igre, odbacujući bilo kakve navode koji unose takvu vrstu smicalica.

I Milan Miličević, predsjednik SDS-a, rekao je za "Nezavisne novine" da Šmit laže, pozivajući ga da kaže s kim je on to pričao i šta je pričao.

Foto naslovna: Nezavisne novine/Arhiva
Izvor: nezavisne.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter