Mještani Omarske ogorčeni: Dodik nas je tri puta prevario i sada nam ruše 45 kuća (Foto/Video)


Mještani Omarske ogorčeni: Dodik nas je tri puta prevario i sada nam ruše 45 kuća (Foto/Video)

Ruše nam kuće zbog Čubrilovića i Golićke – mještani Omarske ogorčeni, glasali za Dodika, 3 puta ih prevario a sada ruše 45 kuća zbog interesa ministara.

Sinoć sam boravio u Omarskoj kod Prijedora i snimio razgovor sa nezadovoljnim mještanima, koji su ogorčeni na vlasti i Vladu Republike Srpske, prije svega ministra saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića, bivšu ministarku građevinarstva, prostornog uređenja i ekologije Srebrenku Golić i premijera Radovana Nejakog Viškovića.

Upravo zbog privatnih interesa nekolicine moćnika i tajkuna, koji su preko povezanih lica ranije kupili zemlju pa je sad preprodaju, u Omarskoj se zbog gradnje autoputa treba srušiti 45 kuća, iako postoji mogućnost da se autoput gradi preko državnog zemljišta i da se sačuvaju gotovo sve kuće.

Tri puta su stanovnici Omarske bili na sastanku sa Miloradom Dodikom, ministrima i svitom u Palati Republike, tri puta im je obećano da će se izmijeniti trasa i da im neće rušiti kuće, ali su ih svaki put prevarili. Uprkos tome glasali su za Dodika i SNSD, a i dalje vjeruju da će on održati riječ i da kuće neće biti srušene.

Zanimljivo da je Dodik na molbu biskupa Komarice i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića izmjestio trasu auto-puta Banjaluka – Prijedor, kako se ne bi rušile hrvatske kuće, takođe su spašene kuće i imanja Bošnjaka u Kozarcu, ali za progon Srba iz Omarske vlasti i patriote Srpske puno ne mare.

Juče sam boravio u Omarskoj, na poziv mještana koji su na kartama jasno pokazali kako se problem može riješiti, te javno ukazali na korupciju i zloupotrebe ministra saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića, te bivše ministarke Srebrenke Golić, sada predsjedavajuće Vijeća naroda Republike Srpske.

Kakve su veze ministara, povezanih firmi, zemljišta i auto-puta Banjaluka – Prijedor? Zašto je Ugovor sa Kinezima tajna? Detaljnije u video prilogu i razgovoru sa mještanima?

 

VIDEO:

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter