Muriz Memić i Ifet Feraget: Ima novih detalja o Dženanovom ubistvu

Muriz Memić i Ifet Feraget: Ima novih detalja o Dženanovom ubistvu

Otac nastradalog Dženana Muriz Memić i njegov advokat Ifet Feraget obavili su sastanak sa Gordanom Tadić, glavnom tužiteljicom Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Memić je novinarima rekao da je zadovoljan ishodom sastanka, te da u istrazi ima dosta novih detalja. Feraget je poručio da postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić radi dobar posao, očekuje rezultate, ali da se još nije vidio sa tužilačkim timom koji radi na ovom predmetu.

"Ja sam više puta rekao da vjerujem Gordani Tadić. I ovaj put ću ponoviti. Državno tužilaštvo radi, istraga je ogromna. Rezultati će pokazati. Vjerujem Gordani Tadić, vjerujem postupajućem tužitelju, samo čekam rezultate. Ja sam oštećeni u ovom slučaju, ja nemam nikakva prava - ali se nadam da će nekom drugom oštećenom biti lakše", poručio je Memić.

Da li je dobio neke nove informacije?

"Ima dosta novih detalja. Ne možemo ih otkriti zbog istrage. Mogu reći da smo izašli zadovoljni sa sastanka", rekao je Memić.

Ifet Feraget je podsjetio da aktuelni izvještaj Evropske komisije nalaže da integritet ne znači da "tužioci smiju zataškavati očigledna ubistva."

"Ovo je predmet, sa predmetom Davida Dragičevića, koji mora donijeti promjene u bh. pravosuđu. Ponovit ću - radi se o tužiocima koji zatašakavaju dva očigledna ubistva. Kada je stvar tako očiglena, za sud morate pripremiti dokaze. Iz dokaza se mora vidjeti očigledna namjera, spremnost i postupci tužilaštva koji ukazuju na zataškavanje", naveo je Feraget.
Na sastanku su sa Tadić "čuli mnogo novih stvari", te je ponovio riječi Muriza Memića koji je rekao da će možda nekim drugim oštećenim biti lakše.

"Ne znam kako smo stigli ovdje, vjerovatno zahvaljujući vama medijima. Uporni smo i borit ćemo se do kraja", rekao je Feraget.

On je kazao kako govori o tužiocima koji su procjenjivali okolnosti koje bi svaki drugi laik procijenio drugačije.

Izvor: 6yka.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks