Muriz Memić ogorčen odlukom Vrhovnog suda o ubistvu sina Dženana

Muriz Memić ogorčen odlukom Vrhovnog suda o ubistvu sina Dženana

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučio je da će se Ljubi i Bekriji Seferoviću ponovo suditi za smrt Dženana Memića, a otac stradalog Dženana, Muriz Memić poručio je da je to “zločin nad zločinima”.

U izjavi za Klix Muriz Memić je kazao da nikakvu odluku nisu dobili od Vrhovnog suda FBiH, koji je raspravljao i odlučio o žalbi Tužilaštva Kantona Sarajevo na presudu kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za stradanje Dženana Memića.

Radi se o prvostepenoj presudi. 

– Mene još niko nije obavijestio o tome, ali ako su to uradili to je ponovo zločin nad zločinima, ako su to uradili – kazao je Memić, poručivši da će sačekati službenu odluku.

– Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine donio je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženog Ljube Seferovića i optuženog Bekrije Seferovića kojim je djelimično uvažena žalba tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ukinuta presuda Kantonalnog suda u Sarajevu od 16. jula 2018. godine i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje – rekli su iz Vrhovnog suda FBiH.

Oglasio se Ifet Feraget nakon odluke Vrhovnog suda FBiH

Nakon svega oglasio se i Ifet Feraget, advokat porodice Memić. 

"Otpravak još uvijek nisam dobio tako da u sadržajnom smislu još uvijek ne mogu komentarisati presudu Vrhovnog suda FBiH. Odgovorno tvrdim da je doslijednom primjenom zakona trebalo potvrditi prvostepenu presudu, jer svaka drugačija odluka je s obzirom na kvalitet i sadržaj dokaza u suprotnosti sa elementarnom logikom i pravilima ljudskog mišljenja i iskustva", rekao je Feraget za Radiosarajevo.ba i dodao:

"Ako nemamo na tijelu povrede koje odgovaraju saobraćajnoj nesreći, zašto se odluka poništva. Ukidanje presude i vraćanje na ponovni postupak bi trebalo značiti da ishod ovog postupka bude i drugačiji, međutim u konkretnoj situaciji, bez obzira na to koliko ćete puta ukinuti presudu, ishod će biti isti. To je da treba provesti istragu vezano za ubistvo Dženana Memića, jer očigledno je da nije u pitanju saobraćajna nesreća. To je po meni Kantonalni sud jako dobro obrazložio", istaknuo je Feraget.


Izvor: klix.ba / Radiosarajevo.ba