Na bedemu otadžbine: Radmanović napušta SNSD i ponovo, nakon 22 godine, aktivira svoju partiju?


Na bedemu otadžbine: Radmanović napušta SNSD i ponovo, nakon 22 godine, aktivira svoju partiju?

- Ako za takve moje čvrste stavove ne bude razumijevanja u SNSD-u u narednom periodu, biću prinuđen da napustim SNSD i ponovo aktiviram svoju Demokratsku socijalističku partiju koju sam uveo u SNSD prije 22 godine, da bismo odbranili RS na putu ka EU!”, otkrio je Nebojša Radmanović...

“Sada kada smo jednom nogom zakoračili u EU, moraćemo hrabro i ozbiljno da radimo na zaštiti naših vitalnih interesa, kao što sam ja pokazao kako se to radi kad smo nedavno u Parlamentu BiH usvojili zakon o spriječavanju sukoba interesa u institucijama BiH! Ja sam tada junački ukazao na opasnosti tog zakona jer je omogućeno preglasavanje u komisiji za spriječavanje sukoba interesa, ali niko drugi u našoj koaliciji nije pokazao toliku hrabrost kao ja za odbranu interesa Republike Srpske, pa sam i ja glasao za taj zakon: samo zato da bismo u sljedećem koraku mogli da djelujemo amandmanski i da ga mijenjamo!

Ako za takve moje čvrste stavove ne bude razumijevanja u SNSD-u u narednom periodu, biću prinuđen da napustim SNSD i ponovo aktiviram svoju Demokratsku socijalističku partiju koju sam uveo u SNSD prije 22 godine, da bismo odbranili RS na putu ka EU!”, otkrio je Nebojša Radmanović, funkcioner SNSD-a i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, gostujući na Javnom TV servisu u prvoj emisiji novog serijala pod nazivom “Naši najiskusniji politički vukovi na braniku otadžbine na putu ka EU”.

“Ako ubuduće ja i predsjednik Dodik, doktori Špirić, Tegelija, Stevandić i ostali naši najiskusniji politički vukovi ne budemo konsenzusom donosili ključne odluke u našoj koaliciji, RS će biti u velikoj opasnosti, a i svi mi sa njom. Ja još ne mogu da prežalim što neki u našoj koaliciji i dalje ne shvataju da nas u komisiji za spriječavanje sukoba interesa sada mogu preglasati za čas posla i, što je najgore: mogu proglasiti sasvim nevinog čovjeka-funkcionera u institucijama BiH da je kriv, to jest da je u sukobu interesa, iako nije ni luk jeo, ni luk mirisao!

Pa, tako nešto zamalo se nije dogodilo našim funkcionerima u Srpskoj: u brojnim mučkim pokušajima malo je falilo da čitav niz naših funkcionera bude nepravedno kažnjen za sukob interesa, iako su radili sve u skladu sa našim zakonima. Samo zahvaljujući ekspertizi gospođe Obrenke Slijepčević, koja odlično poznaje tu materiju, niko nije kažnjen! Ili, na primjer, zamislite da sada nekom padne na pamet da kazni ministra doktora Vojina Mitrovića ukoliko firma njegove supruge dobije od Vlade RS koncesiju za solarnu elektranu u koju ulaže 260 miliona maraka?

Pa, to bi bio moralni sunovrat našeg društva, a i još gore: to bi bio put ka odvraćanju svih naših čestitih ljudi da investiraju svoje pošteno zarađeno skromno bogatstvo u našu prosperitetnu evropsku budućnost! Zato je prioritet da ubuduće zaštitimo od nepravednih kazni i sve naše funkcionere na nivou BiH, a ne samo u Srpskoj: da ih sutra ne bi progonili kao divlje zvijeri!”, upozorio je Radmanović. 

“Ja sam za političku borbu spreman, kao što sam uvijek bio: u svojoj 76-oj godini osjećam se politički mlađi nego ikad prije, mudrosti sam sakupio više nego dovoljno, a hrabrosti mi nikad nije ni manjkalo, jer je meni interes RS uvijek bio i ostao na prvom mjestu. Ja sam, recimo, to znao još 2009. godine, kao srpski član Predsjedništva BiH, kada sam hrabro potpisao i poslao u sjedište NATO-a u Brisel zahtjev za uključenje BiH u Akcioni plan za članstvo u NATO-u.

Ne sjećam se da je iko ikada uradio nešto hrabrije za naš narod kao ja tada, što je i predsjednik Dodik shvatio prije neku godinu kada smo usvojili Program reformi za saradnju sa NATO! Zato ja lično sa Dodikom ostajem i dalje u odličnim odnosima, samo želim da me on ubuduće više konsultuje, jer ja znam da pružim daleko mudrije odgovore na sva pitanja od mnogih mlađih i neiskusnijih od mene što su ga okružili.

A ovima iz opozicije poručujem da se ne nadaju nikakvoj koaliciji sa mnom, jer mi nismo ni na približnim talasnim dužinama: njihovi stavovi koje mijenjaju kao čarape - udaljeni su svjetlosnim godinama od mojih moralnih svjetonazora od kojih nikada nisam odstupao!”, poručio je Radmanović.

Tekst je satiričnog sadržaja

Piše: Slobodan Durmanović
Foto naslovna: Arhiva
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter