Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, s porodicom stigao u Visoko, u petu posjetu Bosanskoj dolini piramida (Foto)


Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, s porodicom stigao u Visoko, u petu posjetu Bosanskoj dolini piramida (Foto)

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković peti put boravi u posjeti Bosanskoj dolini piramida, a i ovaj dolazak s njim je porodica, supruga i djeca. 

Novakovi domaćini su Sabina i dr. Semir Osmanagić, a odmah po dolasku u Visoko Novak je obišao Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, te se nakon obilaska uputio i u popodnevnu šetnju Arheološko – turističkim parkom “Ravne 2”. 

Novak bi ovoga puta u Visokom trebao da ostane samo za dane vikenda, a teniser koji je rekorder po broju sedmica na prvoj poziciji ATP liste, na kojoj je proveo ukupno 361 sedmicu, prijavio je nastup na turniru u Monaku. 

Novakov dolazak iskoristili su i brojni posjetioci Kompleksa Ravne, kao i Noletovi obožavatelji iz Srbije koji su se zadesili u parku “Ravne 2”, za pozdravljanje i fotografisanje, na što je Nole sa zadovoljstvom pristajao.

Kako je naveo i tokom svojih ranijih posjeta, Novak se u Visokom osjeća kao kod kuće, a svaki slobodan trenutak između putovanja i nastupa koristi za dolazak u Bosansku dolinu piramida, što je slučaj i ovog puta.

Ovaj dolazak Đokovića dolazi nakon što mu je zabranjen nastup na Indian Wellsu. Podsjetimo, Novak nije mogao nastupiti ni na prvom Gren slemu sezone, Australian openu.

Piše: N. Smajović
Foto naslovna: Avaz/N. Smajović
Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter