Najveća ljubav Puriše Đorđevića bila je Milena Dravić -Vjenčali smo se u kuhinji, bili smo sirotinja-


Najveća ljubav Puriše Đorđevića bila je Milena Dravić -Vjenčali smo se u kuhinji, bili smo sirotinja-

Srpski filmski režiser i scenarista Mladomir Puriša Đorđević napustio je ovaj svet juče u 98. godini života. Pored bogate karijere, interesantan je bio i njegov privatni život. Puriša je bio prvi suprug legendarne glumice Milene Dravić.

Kako je sam rekao jednom prilikom, Milena je bila žena koju je najviše voleo.

„Milena i ja smo se venčali 1960. u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. Nismo imali ni fotografiju sa venčanja, bili smo sirotinja, beda, nismo imali stan u Beogradu. Kratko smo bili u braku, godinu dana, ali je Milena bila i ostala moja najveća ljubav. Ostavljale su me i druge žene koje sam voleo, jer su smatrale da sam suviše zaljubljen u film da bih bio zaljubljen u njih. I to je istina, film je bio i ostao moja najdublja strast“, ispričao je svojevremeno Puriša Đorđević i dodao:

„Kada sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju, prijateljski smo se razveli“, rekao je poznati srpski filmski režiser i scenarista.

Inače, Puriša Đorđević je pre samo tri nedelje završio snimanje svog poslednjeg filma. U pitanju je ekranizacija romana „Usta puna zemlje“ Branimira Šćepanovića koji je bio povratnički dugometražni igrani filma veterana srpske i jugoslovenske kinematografije, a uloge tumače Radivoje Raša Bukvić, Sonja Kolačarić, Andrija Kovač, Lazar Jovanov, Aleksandra Rukavina, Nikola Marković, Ana Kostovska i mnogi drugi.

Izvor: 24sedam.rs/srbija24.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter