Nakon Mihajla Stupara preksinoć gine i drugi važan svjedok protiv narko mafije - Jasmin Selimagić??


Nakon Mihajla Stupara preksinoć gine i drugi važan svjedok protiv narko mafije - Jasmin Selimagić??

Ubistvo Jasmina Selimagića - Sukob okončan rafalom. Nakon svađe i tuče Milorad Cvjetojević u ugostiteljski objektat vratio se sa automatskom puškom i sasuo rafal u Jasmina Selimagića. Po prilici u pitanju je situacioni obračun, no smrću Selimagića mnoge kontraverze ostaće nerazjašnjene. 

Više različitih izvora kazuje da je brutalnom ubistvu Jasmina Selimagića prethodila svađa sa počiniocem, pa čak i fizički sukob. Različite su tvrdnje upućenih i kreću se od tuče do toga da je Selimagić išamarao Milorada Cvjetojevića iz Bojišta kod Novog Grada. Možebitno je postojao i prethodni porodični sukob.

Po saopštenju policije ubistvo se dogodilo preksinoć oko 22,00 časa u ugostiteljskom objektu naselja Urije u Novom Gradu. Počinilac je ušao u objekat i iz automatske puške pun okvir sasuo u Selimagića koji je tu sjedio i po svemu sudeći nije očekivao napad. Prve medijske objave pominjale su pucnjavu sa obe strane, ali takva verzija događaja zasad nije potvrđena.

Još uvijek nije poznato koliko ranije je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između počinioca i žrtve, ali svakako je riječ o istom danu.  Postoji vremenski otklon između sukoba i ubistva tokom kog je počinilac otišao po oružje, zbog čega se događaj od samog uviđaja kvalifikuje kao "teško ubistvo". Prema dosadašnjim informacijama Milorad Cvjetojević je pucao bez ikakve najave ili dalje rasprave. Nakon ubistva sačekao je dolazak policije i jednostavno se predao.

Narednim objavama svakako ću dati mnogo više detalja od ovoga, no koliko primjećujem drugi mediji nemaju ni ovaj fond informacija. Način izvršenja ubistva upućuje na tzv. situacioni zločin, odnosno ovo nije način izvršenja plaćenih ili mafijaških likvidacija. Opet, ništa ne smijemo isključiti, a posebice u kontekstu brojnih informacija koje sam vezano za Jasmina Selimagića objavio u KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić i mnoštvu drugih tekstova.

Iskreno, policiji i tužilaštvu Prijedora odavno ne vjerujem i razlozi nisu nepoznati široj javnosti. Isto ovako policija je ekspresno pohapsila Aleksandra Miljatovića i ostatak kriminalne grupe koja je avgusta 2021. godine Selimagića otela na prijedorskoj benzinskoj pumpi, pa je teško krivično djelo ipak zataškano. Prikrivanjem ovog krivičnog djela počinjenog prilikom odsustva iz zatvora tužilaštvo i policija omogućili su Miljatoviću dobijanje uslovnog otpusta - KOJI JE ISKORISTIO ZA UBISTVO NAČELNIKA RADENKA BAŠIĆA.
Od momenta hapšenja Aleksandra Miljatovića kontinuirano tvrdim da se on kao neposredni počinilac i naručilac ubistva Dalibor Railić poznaju mnogo duže od navoda istražnih organa, a postojanje kriminalne veze dokazivao sam preko otmice Selimagića zbog droge vrijedne 30.000 eura. I taman kad su moji navodi potvrđeni preko prodaje pištolja nađenog na licu mjesta ubistva svjedoka Mihajla Stupara gine i drugi važan svjedok protiv narko mafije - Jasmin Selimagić.

Javno pitam: jesu li istražni organi saslušali Selimagića vezano za ubistva Stupara i načelnika Bašića? Po zakonu i profesionalnim standardima trebao je biti saslušan ili da istražni organi bar imaju dokaz obavljenog informativnog razgovora ili izvršene kriminalističke obrade. Sa druge strane, ukoliko Selimagić nije bio predmet interesovanja istražnih organa logično pitanje glasi: ZAŠTO?! 

Mogu nadležna "gospoda" držati se premise da mrtva usta ne govore, no narod je valjda shvatio kako guranje pod tepih teških zločina samo donosi nove i nove žrtve. Iz optužnice i već započetog suđenja nedvosmisleno vidimo da ubistvo načelnika Bašića nije razjašnjeno ni približno onome šta pravila struke nalažu. Zato su naše nade usmjerene u istragu ubistva svjedoka-saradnika Mihajla Stupara, gdje sam objelodanio mnogobrojne radnje zataškavanja zločina i pomaganja počiniocima. Kako iz te vizure vjerovati policiji i tužilaštvu oko likvidacije Jasmina Selimagića?!

Uostalom, koga zanima širi kontekst značaja Jasmina Selimagića u razotkrivanju narko mafije dovoljno je pročitati tekst TUŽILAŠTVO BIH UKLAPA KOCKICE: Od orgija Tijane Ajfon, preko otmica zbog droge do ubistva načelnika Bašića. U istom tekstu objavio sam identitet saizvršilaca Aleksandra Miljatovića u otmici Jasmina Selimagića, krivičnog djela čije zataškavanje je posljedično dovelo do ubistva policijskog načelnika.

Selimagić zasigurno nije bio "cvjećka" i kroz profesionalni rad poznajem ga blizu dvije decenije. Nisam siguran je li bio punoljetan kada sam ga prvi puta uhapsio, a odlično znam i čime se kasnije bavio i ovde i u inostranstvu. Nebrojeno puta upadao je u razne kriminalne obračune i zbog toga polazišno vjerujem da je nastradao u situacionom zločinu. No, moramo uobziriti i činjenice kakve pominjem od ubistva načelnika Bašića i brojne kontraverze koje je Selimagić još kako mogao razjasniti. Ovako, mrtva usta ne govore, pa ćemo do istine i pravde mnogo teže doći. 

Nastaviće se...

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter