Nakon stidljive pobune protiv Nešića Dodik zaprijetio isključenjem iz SNSD: A oni - Otićemo svi! (Video)


Nakon stidljive pobune protiv Nešića Dodik zaprijetio isključenjem iz SNSD: A oni - Otićemo svi! (Video)

Dodik zaprijetio Ćosiću i Vujičiću isključenjem iz SNSD-a, a oni mu odgovorili "isključiš li jednog, odlazimo svi"!

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik zvao je danas nakon pres konferencije predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo gradonačelnika Ljubišu Ćosić (SNSD) i poslanika te stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Miroslava Vujičić koji su se danas usprotivili javno zbog kandidovanja Nenada Nešića za ministra bezbjednosti BiH.

Kako tvrdi izvor blizak SNSD-u, nije to bio prijatan razgovor. Dodiku se nije svidjelo što su ljudi iz SNSD-a smogli snage da se javno usprotive njegovoj odluci.
 
Dodik je, prema tom izvoru, Ćosiću i Vujičiću zaprijetio da će biti isključeni iz stranke.
 
"Ukoliko do toga dođe oni su poručili da će onda kolektivno istupiti iz stranke", tvrdi taj izvor i dodaje da se bunt odavno širi u SNSD-u.
 
Inače, da podsjetimo, odavno u toj stranci postoji "gunđanje" da se ništa ne pitaju i da je sve u rukama Milorada Dodika. 
 
Da bi ugušio pobunu, Dodik je, kako tvrdi taj izbor, ljudima iz Sarajevsko-romanijske regije poručio da će Zoran Tegeltija biti imenovan za direktora UIO, te da će Sarajevsko-romanijskoj regiji dati ministra finansija BiH.
 
Hoće li i ovaj tihi bunt da preraste u nešto veće znaće se već sutra, kada će predstavnici Gradskog odbora SNSD-a, bar su tako danas najavili, ići na sastanak, ili na raport, kod Dodika da mu saopšte da ne podržavaju Nenada Nešića za ministra u Savjetu ministara.
 
Nešić, lider DNS-a, koga je Dodik kandidovao za ministra bezbjednosti prošao je sve provjere i još samo da u srijedu, zajedno sa ostalim kandidatima za ministre u Savjetu ministara, dobije potrebnu većinu u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Struja Gradskog odbora SNSD-a, koja se pobunila pripada Nebojši Radmanoviću, koji je u rukovodstvu Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Izvor: rtvbn.com

Stidljivi bunt u SNSD-u: Neće Nešića za ministra!

Predstavnici Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo ističu da je glas naroda rekao jedno, a da danas imaju neke druge prijedloge, koji nisu u skladu sa tim glasom. 

"Sutra imamo sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Ovo nije naš bunt, mi ćemo uvijek slijediti politiku Dodika ali samo želimo da prenesmo glas naroda i da kažemo da neki prijedlozi nisu dobri. Ne trgujemo funkcijama i ne pripadamo nekim strujama, ne tražimo funkcije", istakao je predsjednik gradskog odbora SNSD-a Ljubiša Ćosić.

Prijedlog kandidata za jednog ministra, kaže Ćosić, nije u skladu sa niihovom politikom, jer je riječ o predstavnicima “Trećeg puta”,

Ćosić očito u strahu od stranačkog šefa nije smio ni da izgovori ime Nenada Nešića, lidera DNS-a, koga je Dodik predložio za ministra bezbjednosti.

On je rekao da će sutra imati konsultacije sa šefom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Radi se o struji funkcionera iz Istočnog Sarajeva, koji su bliski Nebojši Radmanoviću.

Podsjetimo da su SNSD-ovi kandidati za ministre u novom sazivu Savjeta ministara BiH, koje je Dodik predložio,  Zoran Tegeltija, Staša Košarac i Nenad Nešić, kao i zajednički kandidat Sevludin Hurtić koji je predložen sa bošnjačkim stranakama, okupljenim u Pokretu za državu u NSRS. 

“Nenada Nešića ne treba podržati za ministarsko mjesto. Upropastio bi to ministarstvo jer je imao loše poteze i kao ministar Puteva Srpske. Predsjednik je upoznat sa našim stavovima, ali sutra imamo sastanak na kojem ćemo se dalje konslutovati”, poručio je Miroslav Vujičić poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

 

VIDEO:

 

Video: BN Televizija/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter