Namještanje budžetskog novca penzioneru i bivšem ministru Stevi Mirjaniću

Namještanje budžetskog novca penzioneru i bivšem ministru Stevi Mirjaniću

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pripremilo je tender za izradu Analize stanja razvoja poljoprivrede i ruralnih područja u Republici Srpskoj od 2014. do 2018. godine, vrijednosti 110.000 KM, koji je unaprijed "namijenjen" za bivšeg resornog ministra Stevu Mirjanića, saznaje Insajder.

U posjedu našeg portala nalazi se tenderska dokumentacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, odnosno otvoreni postupak za javnu nabavku navedene analize, a koja je, prema tvrdnjama odlično obaviještenih izvora našeg portala, već "rezervisana" za bivšeg ministra.

- Raspisivanje tendera predstavlja najobičniju formalnost jer svi u ministarstvu znaju da će taj posao dobiti Stevo Mirjanić. Ono što je posebno zanimljivo jeste to da će nakon dobijanja 110.000 KM za izradu analize Mirjanić dobiti i "čast" da napravi Strategiju razvoja poljoprivrede RS od 2020. do 2025. godine, a taj posao je vrijedan nekoliko stotina hiljada maraka. Mirjanić je, inače, autor i prethodne Strategije razvoja poljoprivrede u RS od 2015. do 2020. godine - ističu naši izvori.

Mediji su, podsjećamo, ranije već pisali o tome kako se bivšem ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevi Mirjaniću, uprkos njegovoj poznoj životnoj dobi (74), već godinama namještaju brojni budžetski poslovi vezani za poljoprivredu.

Razvojna strategija Republike Srpske do 2015, Strategija razvoja poljoprivrede Republike Srpske do 2015. godine, Strateški plan ruralnog razvoja Republike Srpske 2010-2015, Strategija razvoja savjetodavnih aktivnosti u poljoprivredi, programi ruralnog razvoja za opštine Nevesinje, Šekovići, Ribnik, Srbac, Akcioni plan za unapređenje položaja žena u poljoprivredi, Program razvoja poljoprivrednog zadrugarstva do 2016. godine, samo su neki od projekata koji su dodjeljivani na izradu institutima, agencijama i centrima za agrarni razvoj u kojima je Mirjanić angažovan.

Prema procjenama, vrijednost navedenih projekata iznosila je oko 700.000 KM. 

Namještanje budžetskog novca penzioneru i bivšem ministru Mirjaniću, inače, neodoljivo podsjeća na slučaj radnog angažovanja još jednog penzionera u Vladi Republike Srpske, Ilije Stevančevića, koji je uprkos tome što je već uveliko "zagazio" u devetu deceniju života dobio posao savjetnika u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite.

Insajder je, podsjećamo, prije mjesec dana prvi objavio da je bivši narodni poslanik Ilija Stevančević (82) dobio posao u Vladi RS.

Izvor: insajder.in

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks