Nebojša Vukanović: Košarac pred sudom partije


Nebojša Vukanović: Košarac pred sudom partije

Juče je održana sjednica Komiteta i Izvršnog odbora vladajućeg SNSD, kojoj je između ostalih prisustvovao i uvaženi ministar spoljne trgovine u Savjetu ministara BiH Staša Nestaško Košarac. Zanimljivo da je Košarac prisustvovao partijskom sastanku, skupa sa najvećim funkconerima SNSD-a, samo dvadesetak dana nakon što je Milorad Dodik izjavio da je Nestaško Košarac završio partijsku karijeru, zbog iftara i žurke u Sarajevu tokom pandemije i zabrane okupljanja, što je samo jedan u nizu pokazatelja kakav je Dodik manipulator, lažov i prevarant.

Prije samo 3 sedmice Dodik je tvrdio da je Košarac napisao kraj političkog puta i karijera, da bi juče sjedio sa njim na sastanku i skupa odlučivao o narednim koracima, misleći valjda da je narod stoka i da je 20 dana dovoljan period da sve zaboravi. Postavlja se pitanje čime to Košarac drži u šaci Dodika pa ne smije da ga smijeni? Izgovor da Košarac nije smijenjen jer bi Srpska ostala bez ministara u Savjetu ministara BiH je sraman i lažan izgovor jer je nakon skandala i Nestaškovog sarajevskog iftara imenovan Miloš Lučić za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, i jasno da je Košarac tada mogao biti zamijenjen da je Dodik imao hrabrosti da udari na svog pulena, sa kojim ga vežu brojni poslovi iza kulisa.

Košarac ne samo da je rehabilitovan ubrzo nakon velikog skandala i afere, već se ponosno hvali na RTRS-u da će biti izveden pred Sud Partije, koji će da cijeni njegovu moralnu podobnost. SNSD je pokrenuo disciplinski proces protiv uvaženog člana Partije, a svi sa nestrpljenjem čekamo da li će crvene sudije biti stroge i pravedne, na koju će kaznu partijskog ukora osuditi Košarca.

Ova tragikomična vijest i dešavanje najbolje oslikava stanje u propalom društvu. Nestaško ne poštuje i ne mari za sudove države, čiji je ministar, već samo sud svoje Partije!? Ovakvim postupcima neokomunisti i nasljednici komesara KPJ su zasjenili svoje uzore i pretke skojevce. Partijska država dosegla je svoj maksimum, a dešavanja sa Košarcem, Ilićem, Samardžićem, koji su se nekažnjeno i bahato rugali narodu u lice, pravili žurke dok je narod zatvaran u kuće i maltretiran policijskim časom, i uz to nagrađeni amnestijom od strane milosrdne Partije, koja se smije narodu u lice i zamajava ljude pričama o partijskom ukoru i disciplinskom postupku.

Mogu kako hoće, ali neće dokle hoće!

Piše: Nebojša Vukanović

Izvor: http://nebojsavukanovic.info/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks