Nebojša Vukanović - Pokretna bolnica nije jedina prevara - Gdje su Zeljkoviću RTG aparati

Nebojša Vukanović - Pokretna bolnica nije jedina prevara - Gdje su Zeljkoviću RTG aparati

Lažna pokretna bolnica nije jedina velika prevara, kriminalna i nezakonita javna nabavka koju su sprovele vlasti Republike Srpske tokom pandemije i vanrednog stanja, koristeći ga kao povoljnu priliku za lov u mutnom. Mnogo je još zloupotreba, prije svega u nabavci medicinske opreme.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković 19.3.2020. godine objavio je Informaciju o nabavci 8 rendgen aparata vrijednih više od milion maraka. I ova javna nabavka, kao i većina ostalih, provedena je netransparentnim pregovaračkim postupkom bez obavještenja u javnosti, dakle direktnom pogodbom u 4 oka sa jednim dobavljačem kome se šalje poziv za „pregovore“.

Ova javna nabavka provedena je samo par dana nakon proglašenja vanredne situacije u Republici Srpskoj, iako rendgen aparati nemaju nikakve veze sa otktivanjem korona virusa i bila je nepotrebna u trenutku izbijanja pandemije.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, kadar Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića i suprug narodne poslanice Mirele Kajkut Zeljković, treba javnosti da odgovori na pitanje od koga su i po kojoj cijeni nabavljeni RTG aparati, da li su i kada isporučeni zdravstvenim ustanovama, koje su bolnice dobila i koliko novih RTG aparata?

Očekujem da Zeljković i Institut najdalje do ponedeljka odgovore na ova pitanja, a uskoro će ih biti još!

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: http://nebojsavukanovic.info/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks