Nebojša Vukanović: Vrhunac tiranije jednog uzurpatora (Foto/Video)


Nebojša Vukanović: Vrhunac tiranije jednog uzurpatora (Foto/Video)

Snimak objavljen u javnosti kako Uzurpator na nekom predizbornom skupu u Prijedoru govori o teritorijalnom preuređenju Srpske, uz psovke i njemu uobičajene prostakluke, najavljuje kako će se posle izbora podijeliti Prijedor i formirati novu opština Omarska, a kasnije Kozarac i neke druge, a da će Vlada i Narodna skupština formalno provesti procedure kako bi sprovele njegovu samovolju, pokazatelj su bezvlašća, anarhija, tiranije ali i smrti institucija i kraha pravnog sistema, koje su poklekli pred talasom nasilja i tiranijom nekog ko misli da je iznad naroda, države, Ustava…

Ustupci i teritorijalna prekrajanja su dio tajnih dogovora sa strancima, Bakirom i SDA, kao nekada kad je predao Brčko i presjekao Republiku Srpsku na dva dijela dok je javnost zamajavao pričama o nezavisnosti Srpske. Ko je Milorad Dodik da određuje kako će se dijeliti neke opštine, da li će djeca ići u školu ili će nastava biti prekinuta? Jel Republika Srpska njegova prćija u kojoj se bez pogovora sprovode njegove sulude zamisli i samovolja, ili smo bar na papiru pravna država u kojoj postoje zakoni i institucije koji obuzdavaju moćnike da rade šta hoće?

VIDEO:


Stvari su davno otišle predaleko, i krajnje je vrijeme da se tirjanstvu stane nogom za vrat i privole se moćnici poznaniju prava, jer to je od Njegoša naša ljudska dužnost najsvetija. Marionetska vlada takozvanog premijera Radovana Nejakog Viškovića odavno nema nikakav autoritet i ugled u javnosti i kod naroda, a ovakvi skandali, poput prekida nastave i osnivanja novih opština, koji su posledica samovolje i nasilja Uzurpatora, uništile su i ono malo privida u funkcionisanje pravne države. Da ima imalo časti i obraza, tzv. premijer i ministar zdravlja Alen Šeranić, koji je nedavno tvrdio da se nastava neće prekidati ni u slučaju najgoreg scenarija, odmah bi podnijeli ostavke i povukli se, jer i magarci imaju neki prag dostojanstva, ukopaju se i neće da vuku ako ih gazda pretovari!

Nikakvo pisanje i pozivi na razum nemaju efekta, jer Uzurpator razumije samo jezik sile, poštuje narod i građane samo ako ih se plaši, i jedini odgovor na novi talas pravnog nasilja je građanska neposlušnost i peticija da se sulude odluke, poput zatvaranja škola, odmah ponište i stave van snage.

Djeca i omladine su razoreni padom normi u obrazovanju i talasom neznalica koje je Partija nažalost ubacila u obrazovni sistem, iako nemaju ni znanje ni kvalifikacije, a posledice su katastrofalne. Zatvaranja škola i prekid nastave dodatno će negativno da utiče na krah obrazovnog sistema i djecu, pa se suluda odluka mora staviti van snage, vodeći računa o zdravlju učenika i mjerama koje se moraju poštovati. Mora se odmah pokrenuti peticija i drugi vidovi demokratskog otpora kako bi roditelji masovnim izlivom nezadovoljstva i potpisima iskazali stav prema odlukama marionetske Vlade i lažnog Republičkog štaba za krizne situacije, natjerali ih na povlačenje jer tirjani razumiju samo jezik sile!

Ovo je samo test, jer ako zatvaranja škola prođe bez otpora vrlo brzo će nastaviti da stežu kaiš i uvode nove mjere, sve do policijskog časa zatvarajući narod i građane ponovo u rezervat kao proljetos, kršeći osnovna građanska i ljudska prava.

Ne smijemo biti nijemi posmatrači i taoci u rukama Uzurpatora, bez otpora prihvatati nasilje i pokoravati se Mafiji, moramo se organizovati i pružiti legitimni demokratski otpor, boreći se za slobodu i osnovna ljudska prava. Najbolji test i prilika da iskažemo nezadovoljstvo su lokalni izbori 15-og novembra, kada treba izaći masovno na izbore i reči DOSTA JE nasilju, tiraniji, jednoumlju… Jedino otporom, oduzimanjem poluga moći, svrgavanjem sa vlasti i oslobađanjem zarobljenih institucija iz kandži pohlepnih ludaka koji su izgubili razum, možemo vratiti građanima život dostojan čovjeka, jer ni robovi ne zaslužuju ovakav teror, tretman i nasilje u kakvim mi živimo poslednju deceniju.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: slobodna-bosna.ba
Video: politicki.ba/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info/vrhunac-tiranije-jednog-uzurpatora

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks