Nemačka: proizvođači automobila odlučni da smanje zagađenje zamenom dizel-motora

Nemačka: proizvođači automobila odlučni da smanje zagađenje zamenom dizel-motora

Nemački ministri, lokalni političari i proizvođači automobila početkom ove nedelje postigli su dogovor o paketu mera čiji je cilj da se smanji zagađenje u gradovima i izbegne zabrana upotrebe automobila sa dizel-motorima.

U nameri da stara vozila sa dizel-motorima uklone iz saobraćaja i tako smanje zagađenje vazduha, proizvođači su odlučili da ponude novi dogovor kupcima koji žele da zamene stare automobile novim modelima sa naprednijim i bezbednijim tehnologijama.

„Ford" je objavio da će vlasnicima vozila sa standardom motora „evro 1", „evro 2" ili „evro 3" obezbediti bonus između 2.000 i 8.000 evra ako zamene svoja stara vozila do kraja 2017. godine.

BMV je rekao da će platiti do 2.000 evra.

Kompanija „Mercedes-Benc" mušterijama u Evropi nudi do 2.000 evra ukoliko stare dizelaše opremljene mašinama „evro" standarda 1‒4 zamene novim mercedesom. Popust od hiljadu evra biće ponuđen potrošačima koji kupe električni smart automobil.

„Folksvagen" bi pri zameni ponudio popuste od 2.000 do 10.000 evra u zavisnosti od izabranog vozila (ponuda se odnosi na „Folksvagenove" marke automobila). Za starije (dizel) verzije golfa ponuđen je bonus od 5.000 evra.

„Audi" potrošačima nudi između 3.000 i 10.000 evra ukoliko vozila sa „evro 4" mašinama zamene za nove automobile, dok je sestrinska korporacija „Porše" rekla da će ponuditi do 5.000 evra.

Za zamenu staro za novo, „Folksvagenov" brend „Seat" ponudiće popuste između 1.750 i 8.000 evra, zavisno od modela.

Softver za upravljanje motorom

Nemački proizvođači automobila će dalje unaprediti upravljački softver za motore kako bi sistem za filtriranje izduvnih gasova učinili efikasnijim.

Taj potez se odnosi na oko 5,3 miliona automobila i koštaće oko petsto miliona evra. Uključeno je i dva i po miliona „Folksvagenovih" automobila koji su već povučeni radi nadogradnje softvera. Vlada je rekla da promene softvera treba da smanje emisiju azot-oksida tih automobila za 30% do kraja 2018. godine.

Međutim, grupa za zaštitu okoline DUH (Deutsche Umwelthilfe DUH) i Regionalni sud u Štutgartu odbacili su unapređenje softvera kao rešenje za smanjenje zagađenja. DUH je nazvao sporazum „kolosalnim neuspehom" i rekao da bi on mogao da smanji misije azot-oksida za samo 2 do 3%, pošto utiče na manje od 20% od petnaest miliona dizelaša u Nemačkoj. Grupa je rekla da će nastaviti sa tužbama koje su pokrenuli u 16 gradova.

Unapređenje mehanike

Vlada će nastaviti diskusije sa proizvođačima automobila o suštinskim usavršavanjima koja uključuju i dodatni sistem za čišćenje izduvnih gasova. Takve mere su mnogo skuplje nego softverska unapređenja ‒ potencijalni troškovi procenjuju se na više od deset milijardi evra.

Strože testiranje

Nemačke vlasti za sertifikovanje vozila KBA (Federal Motor Transport Authority - Kraftfahrt-Bundesamt) koje trpe kritiku da nisu dovoljno nezavisne, pooštriće kontrolu emisije štetnih gasova testiranjem vozila koja su već prošla kontrolu.

Fond za smanjenje zagađenja

Automobilski sektor i vlada su zajedno formirali fond od petsto miliona evra kako bi pomogli lokalnim vladama da smanje zagađenje. Sa istim ciljem uvode sistem za unapređenje nesmetanog toka saobraćaja i unapređenje javnog prevoza.

Subvencije

Subvencije za električne autobuse povećane su na sto miliona evra godišnje, a uvedena je i dodatna podrška za hibridne autobuse i autobuse na prirodni gas. Uvođenjem električnih vozila pomoglo bi se taksi operaterima i opštinama.

Radi se na merama koje će omogućiti stvaranje nacionalne mreže od 50.000 priključaka za punjenje električnih automobila. Izmene zakona o svojini omogućiće lakše instaliranje takvih priključaka u privatnim objektima.

Obezbediće se i novčana sredstva za vozove koje pokreće vodonik, i na kraju, ali ne manje važno, biće više novca za ‒ biciklističke staze.


Izvor: RTS