Nevena Božović predstavnik Srbije na -Evrosongu-


Nevena Božović predstavnik Srbije na -Evrosongu-

Pobednica festivala „Beovizija 2019“ i predstavnica Srbije na 64. takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ je Nevena Božović! Sredinom maja u Izraelu, u Tel Avivu Nevena će Srbiju predstavljati pesmom „Kruna“.

Sve mi je nestvarno. Veliko hvala svima koji su glasali za mene“, rekla je predstavnica Srbije nakon pobede istakavši da pesmu nije pisala namenski za „Evrosong“, ali da posle dva učešća na tom takmičenju zna kakve je pripreme očekuju.

Trijumf na „Beoviziji 2019“ Nevenu Božović učinio je srpskom predstavnicom na 64. „Evrosongu“!

Nakon glasanja žirija prva tri mesta zauzimaju Nevena Božović, Saška Janks i „Vonder strings“ i Ivana Vladović. Međutim, SMS glasovi mogu potpuno promeniti redosled. 

 U revijalnom delu večeri podsećanje na nezaboravno Lane moje i Željko Joksimović koji je četiri puta išao na „Evrosong“ – dva puta kao kompozitor i izvođač, a dva puta kao autor numere. Usledilo je podsećanje na pesmu Nije ljubav stvar, koju je Joksimović 2012. izvodio na takmičenju za najbolju pesmu Evrope u Bakuu, a zatim i televizijska premijera nove Željkove pesme Možda je to ljubav i hit Ludak kao ja. 

 

Izvor: RTS