Nevjerovatne činjenice: Radi se o izbornim prevarama i krađi koju niko nije mogao ni zamisliti (Foto/Video)


Nevjerovatne činjenice: Radi se o izbornim prevarama i krađi koju niko nije mogao ni zamisliti (Foto/Video)

Branislav Borenović: “Ovo je nevjerovatna izborna manipulacija i krađa koju treba istražiti”. “Radi se o nevjerovatnim činjenicama, o najcrnjem mogućem scenariju, moguće izborne prevare i krađe koje niko nije mogao da zamisli”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na konferenciji za novinare povodom informacija o izbornim prevarama u Doboju.

“Danas smo od predsjednika CIK-a čuli informaciju da u Doboju sa 61 biračkog mjesta CIK-u nisu vraćene vreće sa neiskorištenim listićima, to znači da nije vraćeno 60% od preko 120.000 glasačkih listića. Radi se o gradu sa skoro 63.000 ljudi koji glasaju. Nedostaje preko 30.000 listića za svaki nivo”, istakao je Borenović.

“U Doboj je došlo preko 62.000 glasačkih listića, trebalo bi biti vraćeno 30.000, a to su neiskorišteni listići koji su poništeni ili dopisani ili zamijenjeni”, rekao je Borenović pitavši se da li to potvrđuje sve ono što su ovih dana gledali da je neko palio i uništavao listiće.

“Sve treba detaljno istražiti”, naglasio je Borenović i upitao kako je moguće da listići uredno dođu sa 45 biračkih mjesta, a da sa 61 biračkog mjesta nema vreća sa po 30.000 glasačkih listića.

“Ponovljeno brojanje nije ni počelo, a dolazimo do ovakvih podataka zbog čega pada izborni proces”, ističe Borenović.

VIDEO:

Podsjećamo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsjednika Republike Srpske zbog “neregularnosti i matematičkih nelogičnosti”, kao i odluku da se izvrši ponovno brojanje glasova sa 45 redovnih biračkih mjesta za skupštine kantona, Parlament FBiH i BiH te NSRS, a sve zbog utvrđenih nepravilnosti.

Ove odluke Centralne izborne komisije izazvale su brojne reakcije u Republici Srpskoj.

Foto naslovna: Gerila/Branislav Borenović
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter