Nevjerovatno Budućnost sa +32 ispratila Cedevitu iz Podgorice

Nevjerovatno Budućnost sa +32 ispratila Cedevitu iz Podgorice

Cedevita je u subotu svrgla Budućnost s vrha ABA lige, a samo četiri dana kasnije, u Morači, djelovala kao amaterska ekipa – u posljednjem meču TOP 16 faze Evrokupa, Podgoričani su deklasirali klub iz Zagreba sa 84:52.

Četa Aleksandra Džikića pokazala je pravi pristup u duelu bez rezultatskog značaja i na najbolji način najavila četvrtfinalne obračune sa Darušafakom.

Ogromna razlika u motivu viđena je već u prvoj četvrtini. Cedevita je povela 2:0, a onda je krenula sjajna serija košarkaša Budućnosti koji su pogađali iz svih pozicija i poslije deset minuta igre vodili sa 23:6.

Vođstvo “plavih” je tokom naredne dionice naraslo do +25 (43:18) i već tada se mogao naslutiti pobjednik večerašnjeg susreta.

Budućnost je nastavila da zatrpava koš rivala i u drugom poluvremenu, pa je jedina nepoznanica bila konačna razlika u korist crnogorskog šampiona.

Džikić je ukazao šansu svim igračima, a u listu strijelaca se nije upisao jedino Srđan Kočić. Najefikasniji je bio Suad Šehović sa 14 (4/7 trojke), dok su po 10 poena ubacili Kajl Gibson i Kajl Lendri. Džastin Dolmen i Nemanja Gordić dodali su po devet.

U poraženom timu se sa 10 poena izdvojio Roko Leni Ukić.


Izvor: CdM