Nevjerovatno! -Specijalisti- za sve iz budžeta -Prointer- i -Kaldera- sada nabavljaju i trafostanice za 2,3 miliona KM


Nevjerovatno! -Specijalisti- za sve iz budžeta -Prointer- i -Kaldera- sada nabavljaju i trafostanice za 2,3 miliona KM

Čavić daje „Prointeru“ i „Kalderi“ 2,3 miliona KM - „Elektrokrajina“ Banjaluka dala je posao nabavke opremljenih trafostanica vrijedan 2,3 miliona maraka firmama „Prointer“ i „Kaldera company“, saznaje CAPITAL.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora „Elektrokrajina“ je zatražila da im se nabave kompletno opremljene trafostanice u periodu od septembra ove do septembra naredne godine.

U obavještenju stoji da je na tender pristigla samo jedna ponuda i to od „Prointera“ i „Kaldere“, te da je ona bila prihvatljiva.

Procijenjena vrijednost nabavke bez PDV-a bila je okruglo dva miliona maraka, dok je ova grupa ponuđača ponudila da će posao odraditi za 1.999.609 maraka.

Sa „Prointerom“ i „Kalderom“ je zaključen okvirni sporazum na godinu dana, a nabavka je sprovedena otvorenim postupkom.

Ove dvije firme su i nedavno “ od „Elektrokrajine“ dobile posao nabavke ormara za trafostanice vrijedan 1,4 miliona maraka a i za ovaj posao je zaključen okvirni sporazum na godinu dana.

 „Elektrokrajina“ posluje kao jedno od zavisnih preduzeća „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS), a „Prointer“ i „Kaldera“ su definitivno neke od omiljenih firmi ERS-a, te su od njih i od njihovih zavisnih preduzeća u toku ove godine dobili na desetine vrijednih ugovora.

Podsjetimo i da je „Prointer“, pored Milenka Čičića, jedan od vlasnika „Kaldere“.

„Prointer“ je u toku prošle godine prihodovao 49,3 miliona KM, te ostvario dobit od šest miliona maraka, dok je „Kaldera“ imala prihode od 19,6 miliona maraka, te zaradila 222.741 KM.

Piše: Bojana Ninković
Foto naslovna: Capital.ba
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter