Nikola Peković u teškom stanju zbog korone


Nikola Peković u teškom stanju zbog korone

Bivši košarkaš Partizana i crnogorske reprezentacije Nikola Peković (34), zaražen je korona virusom i nalazi se u teškom stanju sa upalom oba plućna krila, prenosi Telegraf. Prema saznajima portala, Peković je sa simptomima virusa kovid-19 primljen u podgoričku bolnicu prije 15 dana, a stanje mu se u međuvremenu pogoršalo i diše uz pomoć respiratora.

Peković je bio predsjednik KK Partizaan, a od januara ove godine je na funkciji tim menadžera u košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

Evo u kakvom je stanju bivši košarkaš Partizana zaražen koronom!

Nakon što je danas kao bomba odjeknula vest da je bivši košarkaš Partizana i crnogorske reprezentacije Nikola Peković u teškom stanju zbog posledica korona virusa i da se bori za život, za "Blic" se oglasila Pekovićeva porodica i istakla da je Peković u stabilnom stanju u podgoričkoj bolnici, gde lekari budno prate njegovo stanje. "On je od juče u podgoričkoj bolnici i diše apsolutno samostalno. Svi njegovi vitalni parametri što se tiče kiseonika potpuno su u redu", rekli su za "Blic" iz Pekovićevog uskog kruga, navodeći da košarkaš nije ni jednog trenutka bio na respiratoru.

Kako su rekli, bivši košarkaš je testiran na korona virus, koji mu je potvrđen, i smešten je juče u podgoričku bolnicu. "On je sve vreme stabilno, ali uz konsultacije sa doktorima, rečeno je da je bolje da ostane na praćenju u zdravstvenoj ustanovi. To je proces koji traje", rekao je sagovornik Blica i dodao da porodica bivšeg košarkaša "moli za privatnost i da se ne šire neistine o njegovom zdrvstvenom stanju".

Ranije danas javnost je potresla vest da je bivši košarkaš Partizana i crnogorske reprezentacije Nikola Peković zaražen korona virusom, da je u teškom stanju i priključen na respirator.

Kako je navedeno u prvoj infromaciji, Peković je sa simptomima virusa kovid-19 primljen u podgoričku bolnicu pre 15 dana, a stanje mu se u međuvremenu pogoršalo.

Izvor: telegraf.rs/blic.rs/tanjug.rs/mondo.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks