Nina Donelli je slovenačka zvijezda i Severinina nasljednica (Video)

Nina Donelli je slovenačka zvijezda i Severinina nasljednica (Video)

Provokativna pjevačica Nina Donelli iz Slovenije sve je popularnija van granica svoje domovine. Pojedini mediji u Hrvatskoj vide je kao nasjljednicu najveće hrvatske zvijezde, Severine.

Iako je veoma mlada, Nina je svijesna kako funkcioniše šou biznis.

“Mi pjevačice na ovim prostorima, da bi bile uspješne i da bi naši koncerti bili posjećeni, moramo se dodatno angažovati kako bismo s publikom bile u posebnom odnosu. Dobra pjesma više nije dovoljna. Muzika se odavno prestala samo slušati, sada pjesma postane popularna zavisno o atraktivnom spotu i posjećenosti na društvenih mrežama, a ne, kao nekad, radijskim emitovanjem. Ništa ja nisam izmislila nego samo slijedim trend koji su doktorirale Severina, Nives i Lidija Bačić“, kaže Nina koja već skoro dvije godine uživa status najpopularnije slovenačke pjevačice.    

Redovno nastupa sa pomenutim koleginicama iz Hrvatske. Prošlog vikenda nastupala je Seve na karnevalu u Ptuju.

“Severina je mnogo starija i iskusnija koleginica, mega zvijezda i drago mi je da od nje dosta toga mogu naučiti, kao i od mnogih starijih koleginica. No, ja imam svoju priču i svoj film i ne posustajem u onome što sam zacrtala”, poručuje zgodna Nina.

Seve joj je super, ali ona je, kaže, “svoj film”

Nina je spot za jedan od svojih prvih singlova snimala nadomak Podgorice, tj. na Ćemoskom polju.

VIDEO:


Izvor: dnevnik.hr