Ninić ponovo dobija državne tendere

Ninić ponovo dobija državne tendere

Nakon što se „Lanaco“ prošle godine žalio kako sve tendere dobija samo jedan ponuđač, odnosno „Prointer“, ove godine vlast je popustljivija prema ovoj IT kompaniji, te im dodjelila tender vrijedan skoro 900.000 KM.

Na tender, koji je objavilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u kojem se traži nabavka usluga održavanja jedinstvenog poslovnog informacionog sistema u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja Republici Srpskoj, kao najpovoljniji izvođač izabrana je IT kompanija „Lanaco“.

Za obavljanje ovih usluga, „Lanaco“ će od Ministarstva da naplati 759.000 KM bez PDV-a, odnosno 888.030 KM sa PDV-om.

Podsjećamo, IT kompanija „Lanaco“ prošle godine se žalila kako se svi tenderi na nivou Republike Srpske namještaju samo jednom ponuđaču, dok oni nemaju nikakve šanse, a o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu „Lanaco“: Opštine, fondovi i Vlada namještaju tendere „Prointeru“

Da je vlast ove godine blagonaklona prema ovoj banjalučkoj IT kompaniji, pokazuje i činjenica da su im, uz „Prointer“, dodjelili posao vrijedan 24 miliona KM.

Osim toga, prema podacima koje ima portal CAPITAL, samo u posljednjih pet godina, „Lanaco“ je od javnog sektora dobijao poslove ukupne vrijednosti više od 92 miliona KM bez PDV-a.

Izvor: capital.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks