-Nismo kese čipsa koje će neko gaziti- Nebojša Vukanović parkirao automobil ispred ulaza u NSRS (Video)


-Nismo kese čipsa koje će neko gaziti- Nebojša Vukanović parkirao automobil ispred ulaza u NSRS (Video)

Lider Liste za pravdu i red je rekao da je to uradio zbog „terora“ vladajuće većine, koja ni danas nije dala podršku izboru četvrtog potpredsjednika NSRS iz SDS-a.

Šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red u NSRS Nebojša Vukanović parkirao je svoj automobil na ulaz u Narodnu skupštinu RS kao vid protesta jer vladajuća većina ni danas nije podržala četvrtog potpredsjednika NSRS iz SDS-a, kao predstavnika opozicije.

Skupštinsko policijsko obezbjeđenje je upozorila Vukanovića da pomjeri vozilo sa tog mjesta, ali je on odbio.

„Institucije ne rade svoj posao. Nismo mi ovdje poslanici, a koji smo dobili podršku naroda, vreće za udaranje, i kese čipsa koje će neko pogaziti, kao što radi Nenad Stevandić i vladajuća većina. Poslovnik jasno kaže da opozicija ima pravo na jednog potpredsjednika NSRS. Godinu dana terorom većine nije izabran. Kako mi da odgovorimo ako poslovnik jasno kaže da najveća opoziciona stranka predlaže, a skupština bira, da bi opozicija imala kakvu-takvu zastupljenost“, dodao je Vukanović.

„To je moje privatno auto, ono je više kao borbeno vozilo. Kupio sam ga za 6.300 maraka. Za mene je sasvim dovoljno, služi mi za potrebe prevoza ali kao što je poznato već dugo vremena pokušavam svojim vozilom da koliko-toliko opstruišem siledžijstvo vlasti”, rekao je Vukanović, te podsjetio da je ranije parkirao automobil i na mjestu planirane gradnje zgrade u centru Banjaluke, zatim ispred tužilaštva u Trebinju i na drugim mjestima.

Nakon sat vremena intervenisala je “pauk služba” koja je uklonila Vukanovićev automobil.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter