Nisu nam dali šansu da spasimo banjalučku Akvanu

Nisu nam dali šansu da spasimo banjalučku Akvanu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković oglasio se na svom Tviter nalogu povodom vodenog parka Akvana, te naveo da je račun Akvane danas blokirala Poreska uprava i to dan nakon što je krenula reforma pomenutog preduzeća.

“Prije toga dvije godine su ćutali o neplaćanju poreza i doprinosa radnicima jer je ovo preduzeće sistemski u propast vodio direktor SNSD-a gospodin Mitrović. Nisu nam dali ni jedan dan šanse da spasimo ovo preduzeće, naše radnike i porodice koje od svog posla hrane. Politički se svetiti preko leđa radnika i preduzeća koje su oni doveli u propast je neljudski. Njima na čast!”, napisao je Stanivuković na Tviteru.

Podsetimo, Draško Stanuvuković je nedavno posetio ovo preduzeće i obećao pomoć radnicima Akvane, koji poslednja tri meseca nisu dobili plate, i tada istakao da oni treba da budu prioritet u ovom trenutku.

Nekoliko dana pre Stanivukovićeve posete, rukovodstvo preduzeća Akvana je podnelo ostavke na njegov zahtev, nakon što je utvrđeno da Akvana ima 10 miliona akumuliranog duga.

Izvor: Nova.rs