Njemačka stavila Dalmaciju na crvenu listu zbog velikog broja zaraženih

Njemačka stavila Dalmaciju na crvenu listu zbog velikog broja zaraženih

Njemačka je stavila Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju na crveno listu zbog pogoršane epidemiološke situacije. Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska županija stavljene su na njemačku crvenu listu, odnosno listu rizičnih područja, objavio je Institut Robert Koch, javlja Dnevnik.hr. To znači da se svi koji iz ove dvije županije dolaze u Njemačku moraju obvezno testirati, a dok ne dobiju nalaze testiranja bit će smješteni u karantin.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da je to očekivano. "'Dobro je da nas gledaju po županijama, a ne kao cjelinu jer ima županija koje su dobre. To je pozitivno i pokazuje na selektivni pristup koji mi možemo iskoristiti", rekao je Beroš novinarima.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman ranije je kazao da je u srijedu razgovarao s njemačkim kolegom Heikom Maasom. Kazao je da Njemačka ne bi trebala cijeli teritorij Hrvatske staviti na crvenu listu. "Ići će parcijalno", kaže Gordan Grlić-Radman i pretpostavlja da bi se hrvatske županije s lošijom epidemiološkom slikom mogle naći na njemačkoj crvenoj listi.

Izvor: vijesti.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks