Nova era u F1: Alfa Romeo se vraća nakon 30 godina

Nova era u F1: Alfa Romeo se vraća nakon 30 godina

Punih 30 godina izlazili su iz oktanskog cirkusa, a sad su se vratili u ekipu koja je lani bila najslabija.Nastavljenja su predstavljanja bolida za novu sezonu Formule 1, ovog utorka su to obavili Zauber i Reno.

Sauber je predstavio svoj C37, prvi bolid kojeg je ova švajcarska ekipa proizvela nakon potpisivanja višegodišnjeg tehničkog i komercijalnog partnerstva sa Alfom Romeo.

Punih 30 godina Alfe nije bilo u Formuli 1, posljednji put su sa svojim motorom opsluživali ekipu Osella još davne 1987. godine. Odlučili su da se vrate na velika vrata u 2018. kroz ekipu Zaubera.

Za njih će ove sezone voziti Markus Erikson i Čarls Lekler koji će pokušati da ostvari bolji rezultat od prošlogodišnjeg očaja, kada su sa pet bodova završili posljednji u poretku konstruktora.

Imaće težak zadatak, ali od tehničkog direktora Jorga Zandera i šefa ekipe Frederika Vozera dobili su jasnu poruku:

"Filozofija ovog bolida je dosta drukčija nego od onog prošle godine. Uložili smo puno energije i predanosti razvoju C37, a povratak Alfe Romeo svakako predstavlja jednu prekretnicu u istoriji naše ekipe. Ponosan sam što je jedan takav brand odabrao baš nas za povratak u Formulu 1. Cilj je jasan, moramo biti što bolji ove sezone", složno su poručili.


Izvor: Dnevnik.hr