Novak Đoković izabran za sportistu decenije - Iza sebe je ostavio Mesija, Bolta, Nadala

Novak Đoković izabran za sportistu decenije - Iza sebe je ostavio Mesija, Bolta, Nadala

U ženskoj konkurenciji pobedila je američka plivačica Keti Ledecki, koja je uspesima od 15. godine na OI u Londonu 2012. godine zasenila rezultate svojih zemljakinja, teniserke Serene Vilijams i gimnastičarke Simon Bajls

U izboru čitalaca londonskog dnevnika Ivning standarda za najboljeg sportistu decenije na svetu pobedio je srpski teniser Novak Đoković, ostavivši za sobom sve same planetarne asove kao što su Leo Mesi, Jusein Bolt, Rafael Nadal, Rodžer Federer...

Sportska redakcija Standarda kandidovala je Srbina zbog osvojenih 15 grend slem titula od 2010. godine, što je na njihove čitaoce ostavilo jači utisak nego rekordi i zlata sprintera s Jamajke ili golovi i trofeji Barsinog čarobnjaka. Očigledno je da na Ostrvu veoma cene Novaka Đokovića i sve uspehe koje je postigao.

U ženskoj konkurenciji pobedila je američka plivačica Keti Ledecki, koja je uspesima od 15. godine na OI u Londonu 2012. godine zasenila rezultate svojih zemljakinja, teniserke Serene Vilijams i gimnastičarke Simon Bajls.

Za najboljeg parasportistu decenije proglašen je legendarni japanski teniser u invalidskim kolicima Šingo Kunijeda, koji je osvojio 29 grend slemova u sing i dubl konkurenciji.

Izvor: espreso.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks