Novak Djoković je preživio -medijski masakr-


Novak Djoković je preživio -medijski masakr-

Novak Đoković je proživio pravi "medijski masakr" u posljednje vrijeme, smatra njegov trener Goran Ivanišević. O tome je nekadašnji as hrvatskog tenisa govorio, pored ostalih tema, u velikom intervjuu za Sport klub.

U jednom trenutku, Ivanišević je upitan sledeće:

Prošlo je više od nedjelju dana otkad je Novak Đoković osvojio svoj deveti trofej u Melburnu. Sad kad se prašina slegla, koji su osnovni utisci sa Australijan opena?

– Lično, kao Novakovom treneru i njegovom navijaču, ovo mi je najslađa pobjeda. Novak bi vjerovatno naveo Rolan Garos 2016. ili prvi Vimbldon, ali za mene, pošle godine u kojoj su ga mediji masakrirali iz svih mogućih oružja… Osećaj je zaista dobar. Bilo je neobično, nešto tako nismo iskusili ranije – 42 dana u Australiji, karantin, povreda, publika koja odlazi usred meča zbog policijskog časa, sumorna atmosfera nekoliko dana i onda savršeno Đokovićevo finale sa svakog aspekta – rekao je Goran Ivanišević koji se posebno osvrnuo na odnos medija prema Novaku:

– Sve je počelo od Adrija tura – mnogi su ga i prije prozivali, ali nikada kao u posljednjih godinu dana, ovo je kao da gledam (film) Teksaški masakr motornom testerom, ha-ha-ha. Zašto je to tako? Zbog njegovog porijekla, na ljude s Balkana uvijek se drukčije gleda. Takođe, Novak se ne plaši da otvoreno kaže šta misli i da se bori za ono u šta vjeruje. Svi su jedva dočekali ono sr***e koje mu se desilo na US Openu. Pa se u Australiji zauzeo za kolege i opet – hajde da udarimo na Đokovića. Jedini on govori, ostali ćute. Tokom moje karijere mnogi su igrači radili razne stvari, ali niko nije bio tretiran na taj način kao Novak – rekao je, između ostalog, Ivanišević za Sport klub.

Izvor: sportklub.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter