Novak podigao ljestivcu i pokrenuo talas pomoći Australiji

Novak podigao ljestivcu i pokrenuo talas pomoći Australiji

Čuvena teniserka Marija Šarapova juče se oglasila potresnim statusom povodom požara koji bukte u Australiji i odlučila je da pomogne svima koji su ugroženi.

Šarapova je preko Tviter naloga obavijestila javnost da teško podnosi situaciju u kojoj se našla Australija i da će pomoći donacijom.

– Australija je moja kuća tokom januara već 15 godina. Srce mi se lomi dok gledam kako požari uništavaju zemlju, njene prelijepe porodice i zajednice životinja. Doniraću 25.000. Nole, da li ćeš da izjednačiš moju donaciju?

Naravno, nije se dugo čekalo na odgovor Novaka Đokovića.

– Da, Marija, voleo bih da dupliram tvoju donaciju od 25.000 dolara kako bi se pomoglo ugroženima – odgovorio je Đoković i zaključio:

– Australijo, uz tebe smo!

Vatrogasci u Australiji već nedeljama ne mogu da se izbore sa vatrom širom zemlje. Prvi je inicijativu kod tenisera za pomoć neočekivano preuzeo Nik Kirjos. On je obećao da će za svaki as koji odservira tokom turnira u Australiji donirati 200 dolara žrtvama požara.

Takođe, pozvao je Teniski savez Australije da podrži humanu akciju i da organizuje humanitarni meč, na šta je dobio pozitivan odgovor.

S druge strane, Đoković je izrazio zabrinutost i za zdravlje tenisera tokom Autralijan opena, ukoliko se situacija ne popravi.

Izvor: sport.blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks