Novi kadar SNSD-a u Bijeljini zaposlio cijelu familiju

Novi kadar SNSD-a u Bijeljini zaposlio cijelu familiju

Zamjenik gradonačelnika Bijeljina Marko Mihajlović (SNSD), koji je zaledio funkciju direktora Pošte u Bijeljini do isteka mandata, i dalje je u “Poštama Srpske” glavni direktor, a aktuelni v.d. direktor je marioneta i vodi se kao direktor na papiru. Mihajlović je preuzeo funkciju zamjenika gradonačelnika u junu ove godine, a u avgustu zaposlio najbliži rod svoje supruge u “Pošte Srpske”. 

Prema informacijama portala www.zoricakusmuk.info u pitanju je Lidija Đorđić, najbliži rod Markove supruge  Nataše /obje iz Balatuna/. Konkretnije, majka Nataše Mihajlović i Lidijin otac su rođeni sestra i brat. Lidija Đorđić radi u Brzoj pošti, a prema našim saznanjima ima završenu Poljoprivrednu školu – smjer voćar. Nemamo informaciju da je završila neki fakultet, što nije isključeno, ali do nje nismo uspjeli doći i pored brojnih pokušaja. 

S druge strane, postoje i rijetki kadrovi na bijeljinskom Birou za zapošljavanje – inženjeri poštanskog saobraćaja koji su završili državni fakultet, ali ne mogu odraditi, čak, ni pripravnički staž u bijeljinskom preduzeću “Pošte Srpske”. Za ovu firmu važi pravilo - posao mogu da dobiju samo podobni, najčešće nekvalifikovani, dok kvalifikovani, očigledno, nisu podobni.

Mihajlović je početkom septembra održao skup sa mještanima Balatuna u Domu kulture, što znači da je vrlo rano krenuo u predizbornu kampanju, jer kao funkcioner Gradske uprave može slobodno da koristi prostorije domova kulture /iako je to bila lična stranačka promocija/. Tokom tog susreta obećao je pomoć oko asfaltiranja, rasvjete, saobraćajne signalizacije i drugih problema sa kojima se susreće svaka seoska mjesna zajednica, ali najvjerovatnije nije očekivao da će neko od mještana pitati upravo o temi zapošljavanja u “Poštama Srpske”. Tema je bila Milica Mišić, rođena 1993. godine, koja  je jedna od rijetkih na bijeljinskom Birou za zapošljavanje sa diplomom inženjera poštanskog saobraćaja i to državnog fakulteta. Ova djevojka iz nekog razloga nije podobna za posao u Pošti, iako je bezbroj puta predala papire u “Pošte Srpske”, ali je nikada niko nije ni pozvao na razgovor. Da je familija Marka Mihajlovića možda bi i bila pozvana, ili da iza nje stoji neko ko je “dugo radio na projektu da Marko Mihajlović bude izabran na funkciju zamjenika gradonačelnika Bijeljine”.

Prije nekoliko dana smo u Balatunu razgovarali sa mještanima, kod kojih je evidentno ogromno nezadovoljstvo zbog podjele oko 619 hiljada KM za podsticaje u poljoprivredi bez javnog poziva, ali i zbog zapošljavanja po principu “rodbinskih veza”. To je, ipak, malo selo i sve se zna. U ovom selu ima još mladih ljudi bez zaposlenja, ali nemaju veze ili nisu u rodbinskim vezama sa onima na vlasti.

Izvor: zoricakusmuk.info 

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks